W dniu negatywnego testu nie robilam bety. Zrobilam dwa dni pozniej po pozytywnym tescie. Jestem w 14tc wiec jestem pretty sure, ze mialam falszywy negatywJeżeli w dniu negatywnego testu nie miałaś pozytywnej bety. A owulacja nie była potwierdzona monitoringiem to bym była ostrożna w twierdzeniu że miałaś test fałszywie negatywny![]()
reklama
olka11135
Fanka BB :)
W dniu negatywnego testu nie robilam bety. Zrobilam dwa dni pozniej po pozytywnym tescie. Jestem w 14tc wiec jestem pretty sure, ze mialam falszywy negatywzdarzaja sie czesciej, niz falszywe pozytywy i powodow moze byc wiele. Dlatego pierwszy dzien spodziewanej @ niczego nie wyrokuje, to jedyne co ja tu mowie
Czyli jak w dniu @ mialam negatywy, a tydzień później pozytywy tzn że test był wadliwy? Czy po po prostu przesunęła mi się owulacja?
Sprawdzilam wlasnie apke. Owulacja 15 czerwca, spodziewany @2.07, negatywny test ciazowy (z tych niby ultra sensitive co to wykrywaja wczesna ciaze) 3.07, pozytywny test 5.07. Czyli ciaza wykryta 20 dpo (!). Najwyrazniej, it can happen
chyba dwoch owulacji w jednym cyklu raczej nie mialam 
olka11135
Sprawdzilam wlasnie apke. Owulacja 15 czerwca, spodziewany @2.07, negatywny test ciazowy (z tych niby ultra sensitive co to wykrywaja wczesna ciaze) 3.07, pozytywny test 5.07. Czyli ciaza wykryta 20 dpo (!). Najwyrazniej, it can happenchyba dwoch owulacji w jednym cyklu raczej nie mialam
![]()
Napisałaś, że nie miałaś potwierdzonej owulacji na USG przez lekarza ginekologa
Edit. Jeszcze sobie pogrzebałam i data porodu nie zgadza się z owulacją
Test nie mógł być fałszywie negatywny bo zwyczajnie nie było jeszcze implantacji
I dodam jeszcze - znam tutaj jedną dziewczynę z fałszywie negatywnym testem, beta była wysoka i była w dniu testu, do tego było to i vitro więc wiadomo było kiedy do zapłodnienia doszło. Ale to jedna na milion.
Okej, chyba niebardzo mam ochote sie wdawac w te wymiane, napisalam na watku tylko i wylacznie by pokrzepic autorke, ze moze sie zdarzyc, iz ciaza wyjdzie pozniej niz w dzien spodziewanego @- *bo o to pyta w poscie*Napisałaś, że nie miałaś potwierdzonej owulacji na USG przez lekarza ginekologa![]()
Nie znam autorki, nie wiem czy miala monitoring, nie ma o tym w jej poscie. Niebardzo najwyrazniej rozumiem Twoje wypowiedzi.
Pozdrawiam
olka11135
Okej, chyba niebardzo mam ochote sie wdawac w te wymiane, napisalam na watku tylko i wylacznie by pokrzepic autorke, ze moze sie zdarzyc, iz ciaza wyjdzie pozniej niz w dzien spodziewanego @. Nie znam autorki, nie wiem czy miala monitoring, nie znam sie na monitoringu, bo sama robilam wylacznie testu owu,
Pozdrawiam
No wyjdzie, jeżeli owulacja się przesunęła to wyjść może nawet jak u mnie nawet po tygodniu czy dwóch - ale to nie jest wina testu, tylko braku ciąży na ten moment, bo nie zawsze owulacja jest tak jak aplikacja Ci pokazuje
Truskawka0105
Dzisiaj mam termin @ która jeszcze nie nadeszła i jak narazie brak objawów żeby się zbliżała. Nie wykluczam że cykl mógł się wydłużyć bo wiadomo to normalne. Test zrobiony po południu. Ja nie wiem czy mam zwidy czy tam widać cień cienia? Chyba już wariuje 

Czekam cierpliwie chyba do poniedziałku jak do poniedziałku @ się nie pojawi pójdę na betę.
Czekam cierpliwie chyba do poniedziałku jak do poniedziałku @ się nie pojawi pójdę na betę.
Załączniki
Nie dajesz dziewczyno za wygrana patrzeNo wyjdzie, jeżeli owulacja się przesunęła to wyjść może nawet jak u mnie nawet po tygodniu czy dwóch - ale to nie jest wina testu, tylko braku ciąży na ten moment, bo nie zawsze owulacja jest tak jak aplikacja Ci pokazuje![]()
PowodzeniaDzisiaj mam termin @ która jeszcze nie nadeszła i jak narazie brak objawów żeby się zbliżała. Nie wykluczam że cykl mógł się wydłużyć bo wiadomo to normalne. Test zrobiony po południu. Ja nie wiem czy mam zwidy czy tam widać cień cienia? Chyba już wariuje
reklama
olka11135
Dzisiaj mam termin @ która jeszcze nie nadeszła i jak narazie brak objawów żeby się zbliżała. Nie wykluczam że cykl mógł się wydłużyć bo wiadomo to normalne. Test zrobiony po południu. Ja nie wiem czy mam zwidy czy tam widać cień cienia? Chyba już wariuje
Ja niestety nie widzę, dodatkowo dodam, że te testy się bardzo słabo wybarwiają.
Testy z Rossmana paskowe mają różne opinie, często dają fałszywe kreski, ale dla mnie wyłapują też super szybko ciąże, u mnie beta była 1.4
Co prawda płytkowy mam 20ml, ale ledwo się wybarwił a beta musiała być naprawdę duża bo dwa 2 później była prawie 1000 i na USG był już pęcherzyk ciążowy