• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Testy ciążowe i beta

Cześć kobietki. Mam pytanie. Od około 5 dni testy ciążowe mi wychodzą, że druga kreska jest jasna ale widoczna i podchodzi pod kolor różowy. Wczoraj byłam na becie na 6 dzień i wynik 3.2 i wskazali kontrolę za kilka dni. Czy to może oznaczać ciążę i beta Mi wzrośnie?:) podsylam zdjęcia testów.
1000001763.jpg

Załączniki

• IMG_20260528_193410516_HDR.jpg
    IMG_20260528_193410516_HDR.jpg
    620,2 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG-20260522-WA0006.jpg
    IMG-20260522-WA0006.jpg
    125 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Wygląda to bardziej na ciążę biochemiczna, po 6 dniach pozytywnego testu beta powinna być jednak wyższa
Wynik poniżej 5 w wielu laboratoriach oznacza brak ciąży

Wygląda to bardziej na ciążę biochemiczna, po 6 dniach pozytywnego testu beta powinna być jednak wyższa
Wynik poniżej 5 w wielu laboratoriach oznacza brak ciąży
Dodam, że z partnerem staramy się o dziecko już 6 miesięcy. Nigdy prędzej nie miałam takich wyników z testów ciążowych. I teraz po tych testach poszłam zrobić betę wyszło 3.2 i każą za kilka dni zrobić raz jeszcze czy wzrosło :) a dokładnie mam na wynikach napisane "Wskazana kontrola za kilka dni !!! "

Dodam, że z partnerem staramy się o dziecko już 6 miesięcy. Nigdy prędzej nie miałam takich wyników z testów ciążowych. I teraz po tych testach poszłam zrobić betę wyszło 3.2 i każą za kilka dni zrobić raz jeszcze czy wzrosło :) a dokładnie mam na wynikach napisane "Wskazana kontrola za kilka dni !!! "
Ponieważ mieści się w granicy ten wynik

Jeżeli od 6 dni kreska nie ciemnieje to może oznaczać że beta nie przyrasta i wystąpiła ciąża biochemiczna. Wiadomo, że to tylko mocz, ale w zeszłym miesiącu miałam taką sytuację, że testy przestały ciemnieć i ostatnia beta z czterech była spadkowa.
Dodatkowo jeżeli jesteś pewna owulacji (robiłaś testy owulacyjne/miałaś USG) to ta beta powinna być o wiele wyższa żeby były szanse na prawidłowy rozwój.

Jeżeli od 6 dni kreska nie ciemnieje to może oznaczać że beta nie przyrasta i wystąpiła ciąża biochemiczna. Wiadomo, że to tylko mocz, ale w zeszłym miesiącu miałam taką sytuację, że testy przestały ciemnieć i ostatnia beta z czterech była spadkowa.
Dodatkowo jeżeli jesteś pewna owulacji (robiłaś testy owulacyjne/miałaś USG) to ta beta powinna być o wiele wyższa żeby były szanse na prawidłowy rozwój.
Szkoda......☹️ Robiłam betę wczoraj o godzinie 12, to mogę zrobić kolejną powtórkę w sobotę o 10? Żeby się upewnić? Czy beta po takim czasie nie wzrośnie jeśli faktycznie byłaby wczesną ciąża ? Dopiero wdrażam się w te tematy bety, tym bardziej jak testy zaczęły mi takie wychodzić dlatego pytam.

Szkoda......☹️ Robiłam betę wczoraj o godzinie 12, to mogę zrobić kolejną powtórkę w sobotę o 10? Żeby się upewnić? Czy beta po takim czasie nie wzrośnie jeśli faktycznie byłaby wczesną ciąża ? Dopiero wdrażam się w te tematy bety, tym bardziej jak testy zaczęły mi takie wychodzić dlatego pytam.
Jak najbardziej możesz iść jutro. Przyrosty robi się co 2-3 dni. Beta powinna dwukrotnie wzrosnąć w ciągu 48 godzin, a takie totalne minimum to 66% wzrostu. Jeżeli to ciąża biochemiczna to przyrost będzie mniejszy, lub żaden. Wtedy niestety można czekać tylko na okres ☹️

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry