reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy i bety

Załączniki

• 05D50D01-D6F8-4FC0-A505-0C50F8D42DE9.jpeg
    05D50D01-D6F8-4FC0-A505-0C50F8D42DE9.jpeg
    331,9 KB · Wyświetleń: 110
reklama
😳, nie no te testy to jest masakra , i też o czasie się pojawiła ?
Oczywiście, była dosłownie w pierwszej minucie czy dwóch max, jeszcze bardziej różowa niż na zdjęciu 🤷‍♀️ dlatego odradzam każdemu. Wiem, ze są dziewczyny ( nieliczne ale są 😀) którym ten test się sprawdza, bo np wychodzi im czysta biel kiedy tej ciąży nie ma, no ale jednak znaczna większość ich zdecydowanie nie poleca. Jeśli kreska na nich wyjdzie a faktycznie jesteś w ciąży to przypadek dosłownie, bo łapie najwidoczniej nie tylko poziom hcg 🤷‍♀️

Na pinku tez już miałam kreske ( mniej widoczna ale jednak) a ciąży brak. Pamiętaj każdy test to tylko kawałek plastiku, nie mozemy mu zawierzać za wszelka cenę 🤷‍♀️ tylko beta jest wiarygodna w 100%
Właśnie bete robiłam i to dwa razy w dwóch labolatoriach i po czasie 30 ponad dniach od stosunku , więc dla mnie w szoku jaki badziew produkują , i ludziom sprzedają, no i przez te testy ogłupiałam powiem szczerze ale no skoro beta ujemna , i mówicie ze tez wam się zdarzyło że tak wyszło to chyba nic mi nie pozostaje jak zapomnieć o tych testach i bazować na becie, jutro ginekologa mam więc ciekawa jestem co powie

Oczywiście, była dosłownie w pierwszej minucie czy dwóch max, jeszcze bardziej różowa niż na zdjęciu 🤷‍♀️ dlatego odradzam każdemu. Wiem, ze są dziewczyny ( nieliczne ale są 😀) którym ten test się sprawdza, bo np wychodzi im czysta biel kiedy tej ciąży nie ma, no ale jednak znaczna większość ich zdecydowanie nie poleca. Jeśli kreska na nich wyjdzie a faktycznie jesteś w ciąży to przypadek dosłownie, bo łapie najwidoczniej nie tylko poziom hcg 🤷‍♀️
No to potrafią faktycznie wprowadzić w błąd aż człowiek nie wie czy jest coś czy nie ma

reklama
Az sama jestem ciekawa co na to lekarz powie , znając zycie pewnie nic , dla niego to zadna dokumentacja skoro beta ujemna a testy dodatnie
Właśnie bete robiłam i to dwa razy w dwóch labolatoriach i po czasie 30 ponad dniach od stosunku , więc dla mnie w szoku jaki badziew produkują , i ludziom sprzedają, no i przez te testy ogłupiałam powiem szczerze ale no skoro beta ujemna , i mówicie ze tez wam się zdarzyło że tak wyszło to chyba nic mi nie pozostaje jak zapomnieć o tych testach i bazować na becie, jutro ginekologa mam więc ciekawa jestem co powie
Daj znać koniecznie. Wiesz zdarzają się pomyłki ale to odwrotnie raczej. Ze testy negatywne a beta pozytywna, takich historii tez słyszałam wiele, ale no nie tak by testy miały racje a beta nie, tymbardziej w dwóch różnych laboratoriach. Wiadomo do pomyłek dochodzi ale nie aż takich :(
Ja niestety jestem najlepszym przykładem falyszywych pozytywów bo miałam kilka takich z różnych firm. W tym pinki i jeszcze inne paskowe ( zdjęcia zachowałam, wlasnie dla przestrogi innych, ze to tylko kawałek plastiku za kilka zł ) 🤷‍♀️🤷‍♀️

Załączniki

• 66192A13-02A9-4752-9D41-4080658BFE42.jpeg
    66192A13-02A9-4752-9D41-4080658BFE42.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 87
  • 0C150C31-0351-4887-B11D-1ABD40A47CFD.jpeg
    0C150C31-0351-4887-B11D-1ABD40A47CFD.jpeg
    549,1 KB · Wyświetleń: 88
  • 1B98816F-237F-43AE-95D5-2B0F1AAB71AD.jpeg
    1B98816F-237F-43AE-95D5-2B0F1AAB71AD.jpeg
    397,4 KB · Wyświetleń: 94
Do góry