reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne- jeden negatywny, drugi pozytywny

Od 3dc wykonuje testy owulacyjne z dwóch firm .
Na pierwszym zdjęciu testy z „domowe laboratorium” a na drugim „dobre testy”.
Jak widać są całkiem różne a robione były zawsze z tej samej próbki moczu . Jak mam to interpretować ? Czy patrząc na pierwsze zdjęcie możliwe że „ pik” był 13dc?
12-13 dc był lekki spadek temperatury.
Dziś trochę już wyżej tzn
normalna moja temperatura oscyluje ok 36,2-36,3 ,
12-13 dc było 36,08 ,
dziś czyli 14dc -36,26

Czy ktoś miał podobną sytuację ?
IMG_7079.jpeg

Załączniki

• IMG_7078.jpeg
    IMG_7078.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 89
reklama
Jak widać są całkiem różne a robione były zawsze z tej samej próbki moczu . Jak mam to interpretować ? Czy patrząc na pierwsze zdjęcie możliwe że „ pik” był 13dc?
12-13 dc było 36,08 ,
dziś czyli 14dc -36,26

Zobacz załącznik 1665946
Chyba zdjęcia się przy dodawaniu pozamieniały . Te z widocznymi kreskami testowymi to są „domowe laboratorium” a te wszystkie negatywne są z „ dobre testy”

12-13 dc było 36,08 ,
dziś czyli 14dc -36,26

Zobacz załącznik 1665946
Wg mnie w 13tc jest tyci za mało, aby był pik.
Najlepiej pobierz apke i tam będzie Ci samo porównywało :)

Żaden test nie jest pozytywny .
Musi być taka sama lub ciemniejsza .
Mi peak pokazuje na easy home a domowe lobtaorium negatywny .
Najlepiej ginekolog potwierdzi kiedy była owulacja a może przed tobą

Z tego co się dowiedziałam to nie zawsze na „pik” jest ciemniejsza kreska od kontrolnej . Są sytuacjie gdzie dana osoba nie ma na tyle dużego piku by ta kreska była ciemniejsza od kontrolnej ale ciut większy niż zwykle i to może wystarczyć do owulacji. Nie mówię że tak jest u mnie , ale chodzi mi o to że są różne sytuacje . U mnie temeratura dziś ciut wyżej niż wczoraj .
IMG_7080.png

Z tego co się dowiedziałam to nie zawsze na „pik” jest ciemniejsza kreska od kontrolnej . Są sytuacjie gdzie dana osoba nie ma na tyle dużego piku by ta kreska była ciemniejsza od kontrolnej ale ciut większy niż zwykle i to może wystarczyć do owulacji. Nie mówię że tak jest u mnie , ale chodzi mi o to że są różne sytuacje . U mnie temeratura dziś ciut wyżej niż wczoraj . Zobacz załącznik 1666024
Musisz w tym czasie udać się do ginekologa będziesz wiedziała ja wczoraj miałam peak dziś mam wizyte u ginekologa I praktycznie zawsze się potwierdza .testy zgrywają się z wizytą z tym,że u mnie krótki cykl i próg słaby 7 dni po więc pewnie wdroży leczenie zęby wydłużyć cykl .zobaczjak to w aplikacji fajnie wygląda

Załączniki

• Screenshot_20241008_111223_Premom.jpg
    Screenshot_20241008_111223_Premom.jpg
    244,4 KB · Wyświetleń: 42
Jakie testy owulacyjne polecacie ?
Robiłam testy one step paskowe i wczoraj kreska ciemna ale trochę jaśniejsza od kontrolnej a dzisiaj wieczorem test firmy Horienmedical totalna biel nawet cienia?

reklama
Do góry