reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

testy owulacyjne

Hej dołączam się i chce również podzielić się czymś bo zauwazylam cos dziwnego u siebie A mianowicie jestem w 27dniu cyklu i 8dpo i na teście owulacyjny pojawiła się druga kreska. Słaba ale jest.i temperatura u mnie dalej jest w granicach 36.69

reklama
Dziewczyny a co myślicie o tym ponieważ zauważyłam u siebie dziwna rzecz. Cykl prowadzę co miesiąc i każdego dnia testy owulacyjne i mierze temperaturę. Jestem w 27d.c i dzisoaj jest 8dpo .kreska wczoraj druga na owu w ogóle nie była praktycznie widoczna po owulacji błędnie A dzisiaj zrobilam i jest wyraźna.. ciemnieje zamiast blednąć co to może oznaczać czy myślicie ze wykrywajuz ciążę ??

Załączniki

• 17510917475623144467732835310041.jpg
    17510917475623144467732835310041.jpg
    911,2 KB · Wyświetleń: 11
Dziewczyny a co myślicie o tym ponieważ zauważyłam u siebie dziwna rzecz. Cykl prowadzę co miesiąc i każdego dnia testy owulacyjne i mierze temperaturę. Jestem w 27d.c i dzisoaj jest 8dpo .kreska wczoraj druga na owu w ogóle nie była praktycznie widoczna po owulacji błędnie A dzisiaj zrobilam i jest wyraźna.. ciemnieje zamiast blednąć co to może oznaczać czy myślicie ze wykrywajuz ciążę ??
zrób jutro rano test ciążowy

Nie wiem czy to dobry pomysł wprowadzać w błąd. Jestem w ciąży i owulacyjny był negatywny. Czasem utrzymuje się pozytywny i okazuje się że jest ciąża, ale nie ma z tym nic
Wspólnego. Pasek w testach owulacyjnych wykrywa hormon luteizujacy czyli taki, którego szczyt oznacza pęknięcie pęcherzyka grafa. A ciążowy jest czuły na całkiem inny hormon czyli BHCG.
Wyszedł Ci pozytywny i to tylko zbieg okoliczności. Nic więcej.

Hej :) mam podobna sytuację, od kiedy zobaczyłam Twoj post zaczęłam robić dokładnie tak samo:) w tym miesiącu jestem 3dni przed miesiaczka zrobilam rano test ciążowy ale... sama zobaczysz zalacze zdjęcie, druga kreska nie wiem czy jest widoczna czy już mi się w oczach ona pokazuje ale co jest dziwne? Wykonałam tez test owulacyjne i wyszły mi dwie kreski. Czy myślisz że jest szansa ze to ciaza ??
1.06 miałaś pozytywnego owulaka, a piszesz dalej więc ciąży nie było. Testy ciążowe wykazują ciążę nie owulacyjne.

reklama
Jak wyżej i może być to po prostu fałszywy wynik.
Po za tym jak widzisz masz testy różnych firm i one się po prostu inaczej wybarwiają. Jesteś 8dpo, więc wcześnie jeszcze. Poczekaj chwilę i zrób sobie test ale HCG .

Do góry