reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy owulacyjne

sama jeszcze niedawno trafilam przypadkiem na taki watek czy test owulacyjny moze pokazac ciaze?
w zeszlym miesiacu staralam sie o dziecko i zakupilam testy owulacyjne.robilam je od 3 dnia po okresie az do owulacji.Faktycznie test pokazal ze owulacja bedzie w ten dzien w ktorym sama czulam ze jest(zawsze czuje bol w jajniku na owulacje). Zaszlam w ciaze w tym samym miesiacu a ze zostaly mi jeszcze testy to zrobilam jeden z ciekawosci czy wyjdzie pozytywny w ciazy.W 4 tyg ciazy wyszedl pozytywnie:)
takze moze cos w tym jest:)
dodam ze uzywalam testow ONE STEP OVULATION TEST (z uk) ,ale dodam jeszcze ze testy ciazowe z tej samej serii sa beznadziejne

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie zafasolkowane jak i również te które tak jak i ja starają się o fasolkę.
2 miesiąc nic nie wyszło :( i w tym miesiącu postanowiłam sięgnąć po testy owu. Jednak zanim kupię chciałabym poznać waszą opinię który test warto kupić? Interesują mnie tylko testy dostępne w polsce.

Pozdrawiam

Cześć Dziewczyny!
Poroniłam 4 miesiące temu w 13 tygodniu ciąży. Od dwóch miesięcy staramy się od początku. Używam testów owulacyjnych i właśnie o to chciałam zapytać. Zaczełąm je stosować od 16 dnia cyklu przy średniej długości cykl 33dni. Przez pierwsze dwa dni testy były negatywne(jedna z kresek była dużo jaśniejsza od drugiej). Później przez 10 kolejnych dni wyniki były pozytywne(druga kreska jest taka sama lub ciemniejsza niż kontrolna). Dzisiaj jest 27 dzień cyklu i test owulacyjny znowu jest pozytywny. Zrobiłam też test ciążowy i ten okazał się negatywny. Jak to interpretować?

Cześć dziewczynki. Chciałam wam się pochwalić że u mnie jest już fasolka:tak:
Tak jak wcześniej pisałam , nie robiłam więcej żadnych testów owulacyjnych i przestałam myśleć o tym że bardzo chcę. Ostatnio troszkę chorowałam i zaczęłam brać tabletki -wyciąg z wątroby rekina- na wzmocnienie. Łykałam je miesiąc przed zajściem w ciążę i odstawiłam w dniu pozytywnego testu ciążowego.
Może pomogły nie tylko się wzmocnić ... ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W tym miesiącu również zakupiłam testy owulacyjne i mam nadzieję, że pomogą nam zajść w ciążę, bo niby wiem, kiedy mam owulację, a dzidzi ciągle nie ma :(

ja tak ku przestrodze napisze... testy owulacyjne stosowalam i byly pozywtyne a okazalo sie na ostatniej wizycie u gina, ze owu nie ma. Juz wczesniej mi kiedys mowil, ze testy owu moga sie mylic tak samo jak testy ciazowe - pokaza pozytyw mimo ze owu nie ma albo pokaza ze nie ma, mimo ze jest. U mnie problem polega na tym, ze LH wzrasta, test go wykrywa ale potem za szybko spada i pechol nie peka.
Chodzi mi o to, ze jesli przy dlugim stosowaniu testow owu nadal nic nie wychodzi, przy dobrych wynikach meskich, to nalezy chyba jednak drazyc problem u lekarza.
Aczkolwiek jestem na poczatku diagnozowania problemu, wiec jesli sie dowiem czegos jeszcze, to dam Wam znac.

dziewczyny mam takie pytanko. w tym cyklu stosowalam testy na owu i moze napisze po kolei:
cykle mam 28 dni i kolo 14 dnia testy pokazaly mi owulacje. 15 dnia byla juz tylko jedna kreseczka a 21 i 24 dnia znow dwie. i co to oznacza?

aga - jakich testow uzywasz? dziwna ta Twoja jedna kreska w srodku. a pozostale dwukreskowe byly pozytywne - kreska testowa tak samo ciemna lub ciemniejsza od kreski kontrolnej czy po prostu byly dwie? Dwie moga byc juz nawet wczesniej - wazne, zeby testowa byla rownie ciemna lub ciemniejsza od kontrolnej. A wynik pozytywny moze sie utrzymac 2-3 dni, bo LH sie troche utrzymuje podwyzszone - ale liczy sie ten pierwszy pozytywny - dzien wzrostu hormonu LH.

reklama
Witam
My staramy sie od listopada, używalam testow w zeszlym miesiacu. Ani jeden nie wyszedl pozytywny:( Mam nieregularne miseiaczki moze zle cos wyliczylam.

Do góry