reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

Nef - pewnie nie da rady zamontować fotelika na środku gdy po boku jest ten większy ;/.. siedziałam w kolejce u gina i nawet o tym nie pomyślałam. Bądź co bądź ja Antka z przodu wozić nie chce, a sama z tyłu siedzieć nie będę. Dobrze, że mąż Antka szkoli od 2-3 miesięcy. Mówi mu, że będzie mial ważne zadanie - pilnowanie Franka gdy będziemy jeździć autem ;)

Z tymi kurtkami to my mamy problem od początku i nadal nie wiemy jak to normalnie rozwiązać. Nie zostawię Antka w aucie na 1,5h w kurtce.. A jak zdejmę to później problem ubrać... Na krotkie wypady do sklepu- 15min w aucie- to zostawiam go w kurtce i skręcam ogrzewanie.

reklama
dwa foteliki to się zmieszczą, u mnie bedzie jeszcze trzeci, powinien wejśc, i nawet jakbym chciała siedzieć z tyłu to już nie mam miejsca, a z przodu żadnego też wozić nie będę.

hmma na środku macie normalne pasy ? czy biodrowe ??
bo jak dla mnie na środek moze wejść tylko taka podstawka pod pupę i to do czasu kiedy najmniejsze jeździ w małym foteliku.

mamy normalne pasy, tylko czekam jeszcze az m dokupi tą końcówkę gdzie się pas zapina, nie wiem jak się nazywa, bo jest popsuta, a mamy renault kangoo więc miejsca jest w miarę, a chłopcy jeżdżą w normalnych fotelikach, nie na podstawkach i są już przypinani pasami samochodowymi a nie tymi od fotelika

Lenka a jak rozwiązujecie kwestię ściągania kurtek w aucie? Chociaż w sumie Twoi chłopcy to już chyba sami ściągają? Dopiero teraz będzie kłopot, jak bedzie fotelik z maluszkiem tylem do kierunku jazdy:baffled:

smile ja przy Gosi albo przesiadałąm sie na chwilę na tył, żeby ją rozebrać, jak już było ciepło w aucie i potem jak wysiadałam to tylko kocem ją nakrywałam. Od biedy, przy mrozie, żeby nie wietrzyć auta tymi przesiadkami, to klękałam na tym podłokietniku po środku i była gimnastyka, żeby ją rozebrać z przedniego siedzenia, ale jakoś dawałam radę, ale fotelik musiał być po przekątnej.
Ale z fotelikiem tyłem do kierunku jazdy to już nie mam pomysłu. No nie wiem, chyba, że zrobię jakiegoś wygibasa i przecisnę się między siedzeniami i jakoś między fotelikami usiądę, żeby porozbierać... jezuuu.... ale to już wyższa szkoła jazdy:baffled:

jak ja się cieszę, że rodzimy na wiosnę (przynajmniej teoretycznie:-D) i na początek nie będzie takiego kłopotu z kurtkami, zawinie się tylko w kocyk, a potem odwinie. Może do następnej zimy coś wymyślimy.... a ty Smile masz szansę do tego czasu przeskoczyć w fotelik II, jak maluszek pójdzie w antka ze wzrostem;-)

hej dziewczyny, kurczę muszę się pochwalić bo normalnie mnie roznosi :-D dziś przywiozą materac i będę go "patroszyć" żeby zobaczyć co tam w środku :-D no a niestety łóżeczko za tydzień mi przywiozą bo przed świętami już się nie wyrabiają z rozwożeniem towaru

Co do fotelika to u nas wchodzą dwa (Bartek i Kasia) a Julka jeżdzi już bez po środu no i my na środku w Oplu Zafirze mamy pas dwupunktowy.No i jesli będzie potrzeba to będa musiała rozkłądać dwa tylnie siedzenia bo Zafira ma opcję 7 osobową

A i powiem Wam newsa jednak wózek będzie inny.Bo teściowa zdecydowała ze dołoży kasy by kupić lżejszy wóżek i lepszy takzę wybrałam ten model
LEKKI Z ALUMINIUM +FOTELIK +ŚPIWOREK +PARASOLKA-PL (3034559561) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Do góry