reklama

Tokofobia a CC

kasiaa91

Fanka BB :)
Cześć, czy czy są tu dziewczyny, które rodziły przez cc ze względu na tokofobię bez innych wskazań?
Czy w Waszym szpitalu - jeśli możecie się podzielić tym jaki to był szpital - bez problemu respektowano zaświadczenie psychiatryczne ?

reklama
Najlepiej podejdź do szpitala i zapytaj. Możliwe, że wyrzuca twoje skierowanie na cc i każą ci rodzić naturalnie. Wszystko zależy, na jakiego lekarza trafisz na dyżurze. Podejdź, zapytaj jak to wygląda i w razie czego, szukaj innego szpitala.

Najlepiej podejdź do szpitala i zapytaj. Możliwe, że wyrzuca twoje skierowanie na cc i każą ci rodzić naturalnie. Wszystko zależy, na jakiego lekarza trafisz na dyżurze. Podejdź, zapytaj jak to wygląda i w razie czego, szukaj innego szpitala.

Ja mam pewne cc, zastanawiałam się po prostu jak było u osób w podobnej sytuacji.

Tez się bałam, myslalam że mam tokofobie ( wyczytałam to w internecie) w finale rodzilam naturalnie 3 razy za granica a tutaj taka cesarka na życzenie troche kosztuje a tokofobie lekarz moze stwierdzić tylko u kobiety która przebyła już poród. Spróbuj swoich sił, to jest naturalne. My kobiety jesteśmy naprawde silne pozniej bedziesz tylko dumna z siebie :)

Tez się bałam, myslalam że mam tokofobie ( wyczytałam to w internecie) w finale rodzilam naturalnie 3 razy za granica a tutaj taka cesarka na życzenie troche kosztuje a tokofobie lekarz moze stwierdzić tylko u kobiety która przebyła już poród. Spróbuj swoich sił, to jest naturalne. My kobiety jesteśmy naprawde silne pozniej bedziesz tylko dumna z siebie :)

Nie będę - jestem dumna raczej z tego, że znam swoje potrzeby i zdecydowałam się na CC, zresztą SN?CC nie jest dla mnie niczym z czego można być dumnym, ot dwie możliwe drogi porodu, jedna lepsza dla jednej kobiety, inna dla drugiej :)

Cesarka to nie żadna fanaberia. Mamy wybór i koniec. Ja bardzo chciałam mieć dziecko, ale na samą myśl o porodzie miałam lęki i nie mogłam spać. Mam koleżanki, które mają taka traumę po porodzie naturalnym że oświadczyły, że nigdy więcej nie będą rodzić. Jeśli wchodzicie tu tylko po to, żeby przekonywać autorkę wątku o wyższości porodu naturalnego nad cc to proszę sobie założyć osobny wątek na ten temat.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry