Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tak jak dziewczyny piszą amnio w kierunku toxo jest wykonywane przez poradnie patologii ciąży i dotyczy tylko toxo, nie bada innych wad.Dziewczyny zderzyłem się ze ściana. Byłam dzisiaj w poradni genetycznej oni się toxo z amniopunkcję nie zajmują. Kto was kierował na toxo z amnio gdzie robiliście wynik gin się pogubil
Hej! Pisałam już w tym wątku.
Leczę toxoplasmozę od 8 Tc rovamycyną. Miałam USG genetyczne I trymestru z bardzo dobrym wynikiem. Jestem teraz w 15 Tc. Wczoraj miałam jeszcze dodatkowe USG i wszystko jest w porządku. Za dwa tygodnie 10 marca mam wyznaczona amniopunkcje na Kopernika w Krakowie. Lekarz na wizycie zapytał tylko czy chcę. Zgodziłam się, bo tak też ustaliłam z partnerem, że gdyby taka propozycja padła to robimy. Natomiast po samej wizycie przypomniałam sobie jak lekarz chorób zakaźnych mówiła mi, że można amnio zrobić, ale ze leków w przypadku dodatniego wyniku nie ma dostępnych na rynku polskim. Sprawdziłam to i to prawda. Dziś zadzwonię do znajomego farmakologa, który sprawdzi mi jeszcze w hurtowniach i za granicą. Jeden z nich ponoć wycofany z całej Unii!
Naprawdę mocno się zastanawiam czy nie zrezygnować z amniopunkcji. Okazuje się, że ryzykuje teraz prawdopodobnie zdrowie dziecka tylko dla informacji... Ostatecznie zapisze się jeszcze do lekarza chorób zakaźnych płatnie i skonsultuje z nim czy jest możliwe leczenie. Ginekolodzy - w Poradni Patologii Ciąży i prowadzący - zalecają mi ją, ale wydaje mi się, że oni nie zdają sobie sprawy, że tych leków nie ma dostępnych od 2018 w PL. Dodatkowo też nie biorą odpowiedzialności za moją amnio. Mam jeszcze łożysko na przedniej ścianie i trzeba byłoby chyba zrobić amnio przez łożysko ://!
Gdyby ktoś chciał świeże informacje na temat dostępności tych leków to możecie pisać do mnie na tel 500404809 lub fb wyszukując nick Zieloneq.