Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Witam
Jestem po dwóch poronieniach robiłam teraz badania na awidność toxo i mam tylko wpisane AWIDNOŚĆ IgG-TOXOPLASMOZA WYSOKA AWIDNOŚĆ co to oznacza mniej więcej znalazłam ale mam pytanie czy zajście teraz w ciąże jest bezpieczne??
Moim zdaniem lepiej jest przejść przez toxo i mieć dużą awidność niż jej nie przechodzić jeszcze i zarazic się nią jak się jest w ciąży. Ja jak zobaczyłam na wynikach toxo i cytomagelię, że przechodziłam ulżyło mi. Wiadomo i tak przesadnie dbałam o higienę i jak kota pogłaskałam szybko myłam ręce ale miałam już jakieś przeciwciała. Na pewno naczytasz się w necie, że można i tak się zarazić toxo nawet jak się ją przechodziło ale to chyba już się rzadziej zdarza i jest o wiele mniej niebezpieczne. Ps. nie czytaj za dużo w necie bo może głowa od tylu wiadomości rozboleć! Ps. ważnym badaniem jest także badanie na paciorkowca, które lekarze każą robić po 36 tygodniu ciąży bo niby się tego nie leczy, ale jak są problemy z szyjką macicy lub wcześniejszym rozwarciem może narobić dużo problemów.
Bardzo Ci współczuję strat obu ciąż!!!!! Przebadaj się koniecznie ze wszystkich stron! Wiesz może co było powodem poronienia? Ja w początkowym okresie ciąży brałam progesteron bo miałam plamienia i dbałam o siebie bardzo! Może powinnaś też zmienic ginekologa, który zadbałby o Ciebie w 100%?! Zdrówka życzę i powodzenia w staraniach!!!!!!!!1