• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

ja już dawno wszystkie ciuszki mam poprane przez mamusie i wyprasowane :) przyjechały gotowe do komody :) chyba nie musze ich jeszcze przed samym porodem prać skoro już do torby wpakuje w woreczkach?

a tetry w jakiej temperaturze prac? :(

reklama
U mnie też już wszystkie ubranka poprane i poprasowane, ale czekam jeszcze na dostawę :-p Też już zaczynam pomału pakować torbę, w razie W... i tak jakoś przeczuwam,że urodzę 12 czerwca, a nie 29... Zobaczymy

Ironia, tery chyba sie gotowało jak miały styczność z kupą, a jak my używamy pod główkę czy do odbijania, to chyba normalnie?? Ja prałam w 60...

Co do ciuszków -ja mam dużo popranych i poprasowanych, ale te na pierwsze dni przed ubraniem przeprasuję jeszcze raz (nasza komoda ma male prześwity i na pewno tam kurz wpada, poza tym oglądałam z mamą te poprane ciuszki i ich dotykałyśmy...) ale myślę, że się mną nie sugeruj, bo ja mam swoje małe obsesyjki;))))

Widzę, że jestem mocno z tyłu z przygotowaniami :szok: za pakowanie pewnie wezmę się w połowie maja ... po pierwszym porodzie jakoś nie wierzę, że urodzę ot tak z zaskoczenia ;-)
chociaż i tak ostatnio twardnienia brzucha mnie zmobilizowały i zamówiłam na Allegro wszystko, co potrzebne do szpitala i przyniosłam z piwnicy kartony z ciuszkami ;-)nawet już posegregowałam :-) teraz tylko pranie :eek:

Aestima, u mnie pieluchy cały czas w użyciu (głównie jako śliniaczki) i piorę zazwyczaj w 90 st, bo ładnie schodzą wszystkie plamy :tak: ale póki służyły tylko pod główkę czy do karmienia/odbijania to przepłukiwałam na krótkim programie w 30 st + ewentualnie dodatkowe płukanie

reklama
Ja wszystko wrzuciłam na 65 stopni w mojej pralce jest jakiś specjalny program do prania dzieciorkowych ciuszków babycare się nazywa i pierze co prawda troszkę ponad 3h ale kurde używa tam wszystkich możliwych funkcji ;)

A ja torbe pakowac chce dziś wieczorem a nie mam co do niej włożyc tak stwierdzam :/ dobrze, że dla małej nie muszę ciuszków brac (szpital nam gwarantuje wszystko pieluszki, ciuszki, chusteczki nawilżone, full service :) )

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry