• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

reklama
Trasia ja tez zakupiłam 2 pary i sądze, ze starczą. Ta siateczka zapewne schnie szybko jak napisała mrsmoon chyba wystarczy dobrze wycisnąć i pomięstosić w ręcznik, a z resztą w czerwcu w wysokiej temperaturze wilgotne będa jak okład na zbolałe krocze :-p

Trasia ja tez zakupiłam 2 pary i sądze, ze starczą. Ta siateczka zapewne schnie szybko jak napisała mrsmoon chyba wystarczy dobrze wycisnąć i pomięstosić w ręcznik, a z resztą w czerwcu w wysokiej temperaturze wilgotne będa jak okład na zbolałe krocze :-p

Ja jednak nie polecałabym wilgoci na gojące się miejsca - szybciej się goi, kiedy jest sucho. Gatki rzeczywiście szybko schną, a jeśli mamy drugie na zmianę, nie będzie potrzeby zakładania mokrych. I polecam wietrzenie krocza w miarę możliwości!

a ja w ogóle nie mam żadnych specjalnych majtek kupionych...

Trzeba je mieć? Zaopatrzyłam się w takie "tańsze" majtki zwykłe...
ja też
Ja tych siateczkowych mam dwie sztuki, jedną mają wysoki stan, drugie są niższe, takie już były w zestawie, są wielorazowe,na opakowaniu pisze że można prać.
Mam też takie jednorazowe (10 sztuk), myślę że je zastosuję na początek i będę zmieniać razem z tymi wielgachnymi podkładami z belli.
straszne są te podkłady-teraz wybrałam always najwięszke,a te z belli zostały mi jeszcze z pierwszego porodu
Ja mam chyba więcej par siateczkowych i różnych. Zestaw lewatywowy też posiadam :tak:
i łatwy jest w użyciu z opisu?
Zakładanie mokrych majtek.... Brrr....:eek::no:
:-D
Ja jednak nie polecałabym wilgoci na gojące się miejsca - szybciej się goi, kiedy jest sucho. Gatki rzeczywiście szybko schną, a jeśli mamy drugie na zmianę, nie będzie potrzeby zakładania mokrych. I polecam wietrzenie krocza w miarę możliwości!
zołza ma rację
Zolza ale jak wietrzyć jak pewnie wycieczki odwiedzających będą się snuły po szpitalu???
po prostu zdejmujesz trochę pod kołdrą i robisz z kołdry coś w rodzaju namiotu z kolan i tak wietrzysz.jak np masz jedną stronę od ściany to odkrywasz się na tamtą stronę.
masz rację z tymi odwiedzającymi-przesiadują całymi godzinami-porażka.

Zolza ale jak wietrzyć jak pewnie wycieczki odwiedzających będą się snuły po szpitalu???
po prostu zdejmujesz trochę pod kołdrą i robisz z kołdry coś w rodzaju namiotu z kolan i tak wietrzysz.jak np masz jedną stronę od ściany to odkrywasz się na tamtą stronę.

:tak: dokładnie tak, jak pisze Justynka. Wiem, że to ogólnie mało komfortowa sytuacja, ale naprawdę warto się przemęczyć, bo to daje świetne rezultaty!

Dziewczyny ja sobie kupiłam gaciory jednorazowe...
Po porodzie z Czarkiem je miałam... rewelacyjne..
Tyle że ja krocza nie wietrzyłam tylko bliznę po cc...ale serio są świetne..... nawet po domu w nich chodziłam przez jakiś czas:)

reklama
ostatnio w sr położna właśnie mówiła jak to całymi dniami u młodej mamy tłumy zwiedzających, nie dadzą mamie odpocząć, maluch sobie śpi a mama nie może no bo przecież goście siedzą, potem na wieczór maluch się budzi no i cała nocka z głowy, dlatego radziła w miarę możliwości ograniczyc wizyty, dziecko przecież nie ucieknie a jednak odpoczynek najważniejszy - ja już powiedziałam mężowi że ma stać w drzwiach i stopować rodzinę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry