• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

Silva o tak ja szczotki do włosów przy pierwszym porodzie zapomniałam :zawstydzona/y: Mąż gdzieś leciał i kupował.

Dobra koniec gadania, lece się pakować :-)

reklama
nie wiem jak z torba ze szpitala ale Aestima pisala coś w sms-ach, że mimo iż wszystko było gotowe to i tak jak Mieszko wylądował to było milion rzeczy do podokupywania.
I myślę ze tak moze byc ze wszytskim, torba, wyprawka wszystko wyjdzie w praniu :)
MOze tak byc, u nas 2 dni po przyjciu z Jula ze szpitala M. pojechał na zakupy, choc wydawało sie ze wszystko mamy przygotowane:-D

kurcze może to głupie ale nie wiem jakie klapki zabrać, no niby pod prysznic i drugie, ale jakie te drugie, takie kapciochy domowe czy jakie macie?? pod prysznic mam japonki, będa ok, te co miałam ostatnio to takie basenowe z pianki wielkie były i juz niestety ich nie mam...

Mysia ja spakowałam sobie dżapaneski pod prysznic,a do łazęgowania mam takie moje stare kapciuchy domowe. ale nie wiem czy nie wymienię na takie właśnie gumiakowe a'la bo wygodniejsze są :) i nie jest w nich tak ciepło jak w tradycyjnych kapciach

mysia ja mam klapki pod prysznic ale nie japonki tylko takie zwyczajne, a drugie to takie kapcie-klapki skórzane od górali.
Doggi ja proponuje wziąć jakieś cieńsze kapcie, bo na salach jest mega gorąco.

Oznajmiam wszem i wobec, że moja torba została spakowana. :-)Muszę tylko dopakować kosmetyki i biustonosze do karmienia, które właśnie się piorą.

ramari wiem właśnie, że lepiej cieńsze i tak chyba dzis pocisne po jakies gumiaki za 10 zl :P zeby były do szpitala :) Bo pamiętam jak 2 lata temu leżałam w kwietniu w szpitalu to się gotowałam wręcz pomimo silnej anemii, niskiego cisnienia itp :P więc chcę tego tym razem uniknąc... a na położniczym pewnie jeszcze cieplej z uwagi na dzieciaczki, które mogą z początku miec kłopoty z utrzymaniem ciepłoty cialka

melduję że kupiłam sobie szczoteczkę do zębów specjalnie do szpitala i pakuję jeszcze próbki kosmetyków tzn. szampon, żel pod prysznic i mydełko no to chyba już by było na tyle, ah jeszcze pampersy mi tylko zostały :tak:

a ja biorę tylko jedne kapcie, takie basenowe po domu w nich chodzę i pod prysznic też się nadają, jakoś nie lubię takich kapci materiałowych bo mi się w nich nogi pocą, a w czerwcu w takiej temperaturze to pewnie tym bardziej, torba tez już właściwie spakowana, leży i czeka w niezawadzającym miejscu, dołożę tylko te klapki i dres który się właśnie pierze i będzie git :-) no i jeszcze sobie jedne podkłady kupiłam (podpaski i takie pod pupę do leżenia) ale to jutro dopiero do apteki przyjdzie, to już jutro dopakuję, bo ta moja koleżanka to już urodziła wczoraj a jak mnie tak złapie to nie będę wiedziała za co się chwycić, a i ona mi się żaliła, że jeszcze nie wszystko przygotowane miała, no w sumie się nie dziwię skoro za miesiąc termin miała to myślała, że zdąży a tu proszę, no ale z jej dzidzią wszystko ok, a to najważniejsze :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry