reklama

torba do szpitala

reklama
ja zrobilam wywiad u kolezanki ktora rodzila na polnej ,mozen ktoras z was zamierza tam rodzic wiec powiem Wam co jest potrzebne dla dziecka -
recznik do kapieli,chusteczki du pupy lepiej miec swoje,i krem do pupki,bo podobno sa wydzielane,ale pampersy daje szpital,tak samo ubranka na pobyt w szpitalu,trzeba miec tylko swoje na wyjscie.

ja Alanka rodzilam w Polsce co prawda 6 lat temu ale pamietam taka historie ze dziewczyna dala swoje malenstwo do kapieli i pozniej przyniesli jej dziecko w szpitalnych innych ubrankach i swoich juz nie dozyskala,wykrecali sie ze pewnie wrzucili do koszy na brudne ubrania a tez zostaly juz zabrane,wiec moj synek w szpitalu byl w szpitalnych ubrankach dopiero jak wychodzilismy to maz przywiozl torbe.Tutaj w tym szpitalu gdzie bede rodzic wogole nie kapia dzieci wiec ubranek nie zabiora;-)

ja Alanka rodzilam w Polsce co prawda 6 lat temu ale pamietam taka historie ze dziewczyna dala swoje malenstwo do kapieli i pozniej przyniesli jej dziecko w szpitalnych innych ubrankach i swoich juz nie dozyskala,wykrecali sie ze pewnie wrzucili do koszy na brudne ubrania a tez zostaly juz zabrane,wiec moj synek w szpitalu byl w szpitalnych ubrankach dopiero jak wychodzilismy to maz przywiozl torbe.Tutaj w tym szpitalu gdzie bede rodzic wogole nie kapia dzieci wiec ubranek nie zabiora;-)

w sumie sie temu szpitalowi nie dziwie..skoro dziennie myja tyle dzieci,to by musieli chyba notowac ktore dziecko jest jak ubrane,zeby potem te ubranka oddac.. dlatego choc te szpitalne nie wygladaja mega modnie :D moj maly te pare dni bedzie je mial zalozone

Athena83: mój biust też nie należy do małych i wydawało mi się, że przy dużym biuście lepszy będzie laktator mechaniczny.... Hm, ale skoro Twoje koleżanki polecają ręczny, to może spróbuje najpierw z takim?

a powiedzcie mi, orientujecie sie jaki jest najlepszy laktator do małych piersi? czy wielkośc piersi nie ma znaczenia co do wyboru laktatora? Przy kubie kupiłam zwykły z lakty, wogóle nie ściągał mleka i teraz zastanawiam się nad aventem ale jak sie okaże że tez się nie sprawdzi to tyle kasy w błoto!

Mam pytanie, która z Was bedzie rodziła na Karowej w Warszawie....wiem że Karo napewno....Wiecie może się orientujecie co jest potrzebne do szpitala????Czy trzeba miec własne ubranka i pampersy.....Ja nie mam szans żeby podjechć do szpitala bo prosto z Instytutu maja mnie przewieźć na Karowa, a poród mój już za 3 tygodnie....

dziewczyny czy bierzecie ze soba odciagacz do pokarmu?
Ja nie biorę,bo u mnie w szpitalu nie można go używać :( Strasznie dają nacisk na naturalność i nawet smoczków nie wolno mieć,a i butelek też absolutnie nie.Pamiętam jak rodziłam Kacpra to przyszła położna na oddział i prawie wykrzyczała co wolno mieć na oddziale a co nie!Byłam w wielkim szoku... A ten szpital jest w Lublinie na kraśnickich.
Zastanawiam się właśnie nad spakowaniem torby.przynajmniej rzeczy Maluszka.Bo u nas wszystko trzeba mieć swoje,chociaż zaraz zerknę na stronkę bo może coś się zmieniło przez 2 lata(od czasu porodu mojej szwagierki tam)

reklama
A co do laktakora z Aventu to byłam mega zadowolona z niego!Fakt cena duża i nie stać mnie na niego,więc może szwagierka pożyczy,bo jej już nie potrzebny,A jeśli nei to od siostry pożyczę jakiś inny,ale nie znam nazwy:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry