• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Torba do szpitala!!!

ohhh dziewczeta zwarte(niedlugo rozwarte) i gotowe.
a ja sie wlasnie zastanawiam czy na wszelki wypadek nie spakowac sobie torby do szpitala.bo i tak mam opcje rodzenia w domu bo tak trza w holandii,chybaze cos bedzie zle ze mna lub dzidzia to na zlecenie lekarza do szpitala mam sie udac ,a jakbym chciala tak sama w szpitalu rodzic to 500 E trza zaplacic,wiec nie ma wyjscia jakowego wiec zostaje porod domowy.ale noz widelec tym pakowaniem wywolam wilka z lasu...hmmm no wlasnie nie wiem za bardzo co robic niby do 26 czerwca mam czas ale kto wie

reklama
bbqueenPL fajnie masz z tym porodem domowym. Zawsze to inna atmosfera i po porodzie od razu jest się w domu ;D

no ja strasznie bbqueen zazdroszcze :D tylko zanim sie zorientowalam jakie sa mozliwosci porodow w Belgii to juz bylo jakos tu lejt no i ten lepek co sie nie chce na dol skierowac to tez raczej sie na porod domowy nie kwalifikuje, ale nastepnym razem....kto wie ;D
bbqueennie stresuj sie kochana, jak bys miala jechac do szpitala to ta torba bedzie najmniej wazna!najwyzej mezus dowiezie co trzeba :D

Ja jak sie okazało do szpitala zabieram rzeczy tylko dla siebie, dla dzidzi tylko ubranko na wyjscie. Tak więc ta torba do szpitala nie będzie, az tak duża:))))

A u mnie w szpitalu wszystkie rzeczy dla malucha oprócz kosmetyków trzeba mieć swoje, aby maluchy miały kontakt z domową a nie szpitalną florą bakteryjną ::) trzeba mieć nawet własne pieluchy tetrowe do otulenia maluszka zaraz po urodzeniu.

A swoją drogą to jakie pieluchy jednorazowe kupujecie?

A czy ktoraś z was orientuje sie jaka jest różnica pomiedzy tymi 2-5 kg (newbaby), a 3-6 kg-bo wiadomo, że wagowo to 3-6 będa dobre, tylo mnie interesuje, czy tu tylko chodzi o wage, czy może o budowe, kształt papmersow itp.

A tak swoją droga to jakieś 6 lat temu pracowalam na promocjach pampersow, ale wiedza uciekła....

Ell, wejdź sobie na strone pampersa, tam znajdziesz informacje... Z tego, co pamiętam, to te mniejsze są czymś nasączane - jakims balsamem, zy czymś, ale sprawdź to dokładnie, bo nie pamiętam za dobrze...

reklama
dzieki Aniu, a tak w ogóle dziewczyny to zamierzacie używać jednorazowe pieluszki czy tetrowe? Bo ja to tak chciałabym prznajmniej dokad będę na macierzyńskim uzywać tetrowych, a tych jednorazowych tylko na wyjścia. No ale pewnie czas pokaże.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry