reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Torba do szpitala!

Niuni fajna jest ta piżamka - też taką kupiłam, ale jak ją założysz to przekonasz się że brakuje im jakiejś rzepy lub guzików w miejscu tych dziurek do karmienia, bo inaczej to piersi ciągle na wierzchu ....:-D Warto wszyć coś przed zabraniem do szpitala.

A ja na szkołę rodzenia nie dotarłam bo dzień przed rozpoczęciem kursu trafił się szpital i teraz już szkoła zakazana. Najbardziej żal mi że mojego Miska ominą te cenne informacje, bo ja się już naczytałam i nasłuchałam duuużo o porodach. I powiem wam że im więcej wiem tym mniej się boję - jakąś taką dziwną mam naturę. ;-) A z Miśkiem co wieczór czytamy do poduszki na głos z poradnika "W oczekiwaniu na dziecko" i materiałów które dali nam w szkole rodzenia jak poród może wyglądać... tak chcę go trochę przygotować by mi nie fiknął na sali jak się akcja rozpocznie. :-)

reklama
Monika planuję w Wałbrzychu (no chyba, że zacznę się sypać np. jak będę u brata w rodzinnym Dzierżoniowie to gdzie popadnie:-D ;-)), więc jak coś będziesz wiedziała to daj znać, przynajmniej coś będę wiedzieć:tak: no i z góry dzięki:-)
patrycja, banany w ogóle są paskudnymi alergenami (czy jak to się tam zwie), koleżanka do dzisiaj jak tylko zje odrobinę, ma bóle brzucha i wysypkę. mam też koleżanki, które są uczulone na czekoladę:eek: przechlapane:no:

A z Miśkiem co wieczór czytamy do poduszki na głos z poradnika "W oczekiwaniu na dziecko" i materiałów które dali nam w szkole rodzenia jak poród może wyglądać... tak chcę go trochę przygotować by mi nie fiknął na sali jak się akcja rozpocznie. :-)
Szopka ja mojemu w pierwszej kolejnosci pokazalam zdjecie noworodka, ale nie takiego umytego i wypachnionego, grzecznego w pizamce tylko takiego prosto z brzucha :-) zeby sie nie wystraszyl sluzu itd., bo jeszcze pomysli ze dziecko zsinialo i fiknie :-)

Kachasek, na razie wiem, że na pewno dają ubranka dla dzidziusia i podkłady higieniczne. Nie można mieć swoich - położne podobno krzyczą.
Na pewno trzeba mieć pampersy i chusteczki nawilżane dla dziecka. Więcej nie wiedziała, ale mogę ją przycisnąć ... :tak:
Moja siostra coś mówiła, że wybiera się tam chyba 5-go maja. Zdaje się, żę w pierwszą sobotę m-ca mają dni otwarte i można obejrzeć oddział położniczy. Jeszcze dokładnie ją o to wypytam:-D

Kachasek, na razie wiem, że na pewno dają ubranka dla dzidziusia i podkłady higieniczne. Nie można mieć swoich - położne podobno krzyczą.
Na pewno trzeba mieć pampersy i chusteczki nawilżane dla dziecka. Więcej nie wiedziała, ale mogę ją przycisnąć ... :tak:
Moja siostra coś mówiła, że wybiera się tam chyba 5-go maja. Zdaje się, żę w pierwszą sobotę m-ca mają dni otwarte i można obejrzeć oddział położniczy. Jeszcze dokładnie ją o to wypytam:-D
ubranek nie można mieć, czy podkładów? możesz przycisnąć, ale chyba mimo wszystko wybiorę się w pierwszą sobotę maja popatrzeć sobie, jak to wygląda i wtedy spytam

ja zakupiłam piżamkę :-)

Mi piżamka by się nie przydała. U mnie w szpitalu obowiązkowe jest chodzenie z pupą na wierzchu co by się wszystko dobrze goiło. Majtki jednorazowe to jedyne odstępstwo.

Monia - co do prania ciuszków to ja wcześniej niż za miesiąc nie mam zamiaru się za to brać. To naprawdę moment, a jak teraz to zrobię to się zakurzą. Poza tym nawet jakbym teraz rozpoczęła to szaleństwo to i tak nie mam szans - moja komoda nadal w produkcji :wściekła/y:

Na szkołę rodzenia zapisują u nas tylko w zaawansowanej ciąży więc ja swoją zaczynam 7 maja :baffled: Pewnie dopiero wtedy się dowiem co powinnam mieć z soba do szpitala. Jak już wszystko kupię :wściekła/y: A swoją drogą - mój szpital ma stronę internetową. Co by ich kosztowało żeby tam 'wywiesić' taką listę?

szpital w wałbrzychu też ma stronę i nie znalazłam tam listy:no: może przydałoby się im podpowiedzieć;-)
ja się zabierazm za pranie ciuszków i zabrać nie mogę, ale i tak nie miałabym póki co gdzie ich dać, bo komody nie mam. myślałam, że dzisiaj kupimy, ale nie mieli w sklepie rozłożonej, dopiero w przyszłym tyg będą mieli, a kota w worku nie chcę kupować. kasę łatwo wydać, a potem się wściekać

A mój szpital zamieścił niezbędnik na stronie. Porodówkę widziałam na zdjęciach, które zrobiła jedna z chodzących koleżanek ze szpitalnej sali - porodówka jest pięknie wyremontowana i wyposażona a atmosfera całkiem sympatyczna :-)
A ja dzisiaj do torby szpitalne kupiłam laktator - standardowo Avent Isis, bo mój szpital zaleca posiadanie własnego.

reklama
Do góry