reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Torba do szpitala!

reklama
Monika - watpie czy cos nabroilas.
Monia - a moze to z Twoja przegladarka jest cos nie tak? Nie zauwazylam by na stronie z ktorej Cie wywala ktoras miala jakies nietypowe zalaczniki...A jesli "sprawcy" nie daje sie wykryc to lepiej zostawic ten temat juz w spokoju, zeby pozostale forumowiczki niepotrzebnie sie nie denerwowaly.

Szopka pewnie pisałaś ale jakoś mi umknęło - który szpital wybrałaś?

Esia
numerem jeden na liście jest teraz Szpital Św. Rodziny na Madalińskiego -tu byłam kilka dni na patologii ciąży i było ok. poza tym mamy znajomą lekarkę na położnictwie i mamy do niego najbliżej - mieszkamy w Józefosławiu i trochę się boję jak to będzie z tym dojazdem do szpitala bo teraz zaczyna się poważna przebudowa ul. Puławskiej, zaczynam mieć sny o przerażających korkach kiedy zacznę rodzić i o tym że nie zdążę dojechać do szpitala:szok::szok:
Biorę też pod uwagę jako numer dwa Solec i jako numer trzy Karową. A ty jaki szpital upatrzyłaś sobie?

a mnie dzis przyszla koszulka do karmienia i laktator dla mamy

i pieluszki tetrowe i flanelowe dla niuni,a i kupilam jeszcze ceratke pod przescieradlo do lozeczka:-D:-D

Monika nie martw sie bo to nie ty. Widze ze dziewczyny to denerwuje ze "smiem" pisac ze wystepuje blad i mnie sie zamyka wiec juz na ten temat nic nie wspomne i poprostu tam gdzie jest ta osoba nie bede wchodzic, czytac czy pisac bo niestety nie moge:-(

dorotko gratuluję nowych nabytków:tak: ja czekam na przesyłkę (m.in. z laktatorem - kupiłam najtańszy ręczny z baby ono, jak nie zda egz, to będę się wtedy martwić, ale myślę, że nie będzie źle)

A ty jaki szpital upatrzyłaś sobie?

Myślę, że szpital w którym masz kogoś znajomego to świetne wyjście! Najlepsze z możliwych - i tego bym się trzymała :-)
My z kolei najbliżej będziemy mieć do Bielańskiego i chyba na ten się zdecydujemy. A do szkoły rodzenia chodzę akredytowanej przy św. Zofii - jednak o nim nie myślimy (i za daleko i za bardzo popularny teraz - czyli oblegany). Ale jakoś zaczynam się chyba dziś denerwować... To pewnie ten wpływ 3h gadania o porodzie, ciąży itp. Nie przywykłam i się zestresowałam :baffled:
Monika nie martw sie bo to nie ty. Widze ze dziewczyny to denerwuje ze "smiem" pisac ze wystepuje blad i mnie sie zamyka wiec juz na ten temat nic nie wspomne i poprostu tam gdzie jest ta osoba nie bede wchodzic, czytac czy pisac bo niestety nie moge:-(
Monia przykro mi, że coś Ci w kompie nawala ale nie widzę powodu byś była niemiła. Już wiele z nas próbowało Ci jakoś pomoc - wychodzi na to, że problem tkwi w przeglądarce której używasz. Więc szukanie "winnego" nie jest przyjemne - bo nikt nic złego celowo nie robi. EOT.

Wiecie co trzymałam dziś w ręku majtki poporodowe jednorazowe, kiedy zaczepiła mnie doświadczona mamusia i odradziła ich kupna. Powiedziała że ona też je kupiła i ani razu nie założyła. Lepiej jest wietrzyć cały dzień, a w szpitalu to nawet krzywo patrzyli szczególnie przed obchodem, kiedy gimnastykowała się żeby je ściągnąć. Tak więc za jej radą odłożyłam je grzecznie na półeczkę, niby nie jest to drogi zakup, ale zawsze warto wiedzieć takie rzeczy, co by na marne czegoś nie kupować.

reklama
u nas położna powiedziała, że majtki jednorazowe są różne (niektóre trzymają ponoć tak mocno, że potem raz -gimnastyka, dwa- są z takiego materiału, który zamiast przepuszczać powietrze, robi saunę) i będziemy mogły je ewentulanie zakładać np jak pójdziemy na korytarz podczas odwiedzin, bo lignina kijowo odstaje i żeby ją przytrzymać, a tak, to najlepiej chodzić bez i wietrzyć ranę

Do góry