reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Torba do szpitala!

hehe podpaski to jeszcze ale te podklady to dopiero maja rozmiar ;))) chodzi sie jak kaczka!!!! pierwszy tydzien raczej jechalam na podkladach (100% w nocy) a potem podpaski czesto zmienialam no i co 1,5-2 godz podmywanie plus zmiana podkladu....

reklama
wiecie może, które z pieluszek jednorazowych mają wycięcie na pępek? dzisiaj pytałam, co mam zabrac do szpitala i ponoć pieluszki i chusteczki mogę (nie muszę), tylko gdzieś czytałam, że na początek mają mieć wycięcia, a jak nie to trzeba wycinać - nie spytałam w szpitalu, jak to wygląda:-(
Podobno huggisy tak mają i nie jestem pewna czy czasami bella happy tak nie ma. Ale szczerze mówiąc to chyba przesada, bo ja z juniorem miałam pampersy i na pewno nic nie wycinałam:tak:

Jola, ja też nic nie wycinałam jak Adzie zakładałam pieluszki.
Dorotka, możesz tą pieluszkę tak wywinąć, że nie będzie dotykała pępuszka.

dziewczyny a czy Wy kupujecie duze paczki pieluch czy na pierwszy rzut po malej paczce dwa rodzaje do wyboru

bo ja ostatnio coraz bardziej sie zastanawiam nad dwiema mniejszymi,wrazie jakby niunia alergie miala na ktores:tak::tak::tak:

Kotek ja tez wlasnie te NB 44 w opakowaniu. Jeszcze ich nie dostalam, ale nie maja chyba tego wyciecia na pepek co?

Dziewczyny wacham sie z lektatorem.Tzn. stwierdzialam ze nie stac mnie za bardzo na elektryczny, ale...ale widze taki wlasnie ze tak powiem na wyjscia...chyba sie niczym nie rozni od normalnego manualnego poza tym ze ma jeszcze dodatkowa torbe na przetrzymywanie mleka???:confused:

To je to: co myslicie? no zastanawiam sie nad tym - choc drozsze - bo to moze ulatwic sprawe sciagania mleka gdzies poza domem ...

Target : Avent On-the-Go Pump Set

Czesc Anni !
To jest dokladnie taki jak ja mam ,czyli AVENT ISIS tylko w zestawie ma dolaczana ta torbe (termopak) i te woreczki tylko nie wiem jak sie je stosuje bo mleko i tak do butelki odciagac bedziesz...wiesz nie jestem pewna na 100 ale wyglada identycznie i ma tyle samo i te same butelki w zestawie.Bardzo duzo osob polecalo ten typ laktatora wiec kupilam ...moze tez sie skusisz? :-D
Pozdrawiam :-)

reklama
Anni chyba nie mają wycięcia, na opakowaniu nic nie jest napisane ani narysowane. Zresztą oglądałam tweż inne Huggisy i Bella Happy i na żadnym opakowaniu nie doszukałam się informacji o wycięciu na pępuszek.

Wiecie ja z laktatorem wstrzymam się do porodu. Uważam że nie ma sensu go teraz kupować, ponieważ może się okazać, że nie bedę miała pokarmu. Mam tylko ręczny, dostałam go od siostry, ale ona musiała się nieźle namachać żeby ściągnąć pokarm, mimo że z jej mężem ściągali we dwoje na raz z dwóch piersi. Jak okaże się że mam duzo pokarmu to kupie laktator elektryczny. A róznica chyba jest taka że elektrycznym ściąga sie o wiele szybciej.

Do góry