reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Torbiel na jajniku

Witam, chciałam się doradzić 4 dni temu byłam na wizycie u Pani ginekolog, podczas badania dopochwowego okazało się że stwierdziła iż mam torbiel na prawym jajniku. Kazała przyjść za 2 miesiące żeby zobaczyć czy to rośnie. Ja się trochę przestraszyłam bo staramy się z mężem o dziecko i teraz mam pytanie czy ona mogła się pomylić, czy to naprawdę jest torbiel i czy mam się martwić? Co mogłabym zrobic, nie wytrzymam 2 miesięcy żeby czekać czy to się powiększa. Myślałam że może udało mi się zajsc w ciążę bo mam dziwne objawy, ale nie robiłam testu bo czekam na datę spodziewanej miesiączki. Czy powinnam udać się w takim razie do innego ginekologa żeby przepisał coś na tą torbiel ? Podsyłam zdj jak to wygląda

Załączniki

• 20250227_125856.jpg
    20250227_125856.jpg
    298,1 KB · Wyświetleń: 141
reklama
A czemu nie powiedziałaś tego wszystkiego ginekologowi i nie dopytalas ?
Niestety nie było mojej Pani ginekolog tylko była inna w zastępstwie dużo młodsza. Dokładnie powiedziałam jej o co chodzi, i odpowiedziała mi żebym zrobiła cytologię i przyszła za dwa miesiące.
A czemu nie powiedziałaś tego wszystkiego ginekologowi i nie dopytalas ?

Niestety nie było mojej Pani ginekolog tylko była inna w zastępstwie dużo młodsza. Dokładnie powiedziałam jej o co chodzi, i odpowiedziała mi żebym zrobiła cytologię i przyszła za dwa miesiące.
no to podejście dziwne , to w takim razie do konsultacji z innym ginekologiem .

Jesli to torbiel zwykla to one zazwyczaj się wchłaniają samoistnie i nie przeszkadza to do bycia w ciąży . Dodatkowo jak podejrzewasz jeszcze ciążę to zrobiłabym test w dniu miesiączki jeśli krwawienie się nie pojawi i w miedzy czasie właśnie umówiła innego ginekologa

reklama
Torbiel czynnosciowa zazwyczaj wchlania sie w ciagu 3 miesiecy. Teraz mozesz miec rozregulowane hormony, bo taka torbiel powstaje z niepeknietego pecherzyka. Zrob test ciazowy dla pewnosci (czasem powstaje tez torbiel cialka zoltego) i idz do kontroli za 2 miesiace. Okres moze teraz byc spozniony, mozesz miec dziwne objawy i chwile moze zajac powrot do rownowagi hormonalnej.

Do góry