reklama

Torbiel na lewym jajniku

Mama Kubusia❤️

Zaangażowana w BB
Hej
W lutym 2024 miałam stwierdzona torbiel lewego jajnika 29mm.
W czerwcu 2024 na badaniu USG pokazała się torbiel lewego jajnika 33mm. Stwierdzono że jest to torbiel prosta.
Mam do was pytanie czy taka torbiel może się wchłonąć w ciągu 3 cykli czy za bardzo szansy na to nie ma?

reklama
Ta torbiel z lutego i czerwca to inna czy ta sama torbiel?
Ale generalnie tak, taka torbiel zazwyczaj się wchłania. Dobrze iść skontrolować czy da radę sama czy trzeba ją wspomóc farmakologicznie

Ta torbiel z lutego i czerwca to inna czy ta sama torbiel?
Ale generalnie tak, taka torbiel zazwyczaj się wchłania. Dobrze iść skontrolować czy da radę sama czy trzeba ją wspomóc fadmakoligicznie
Jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne to u mnie są przeciwwskazania,ponieważ mam problem z zakrzepami. Między lutym a czerwcem nie miałam żadnego usg bo ginekolog stwierdził że po takim czasie powinno być ok. Miesiączka wtedy była regularna. Natomiast dwa ostanie cykle miałam nieregularne jeden trwał 37 dni a drugi cykl 34 dni. A ostatnia wizyta wykryła torbiel 33mm

Nie miałam na myśli antykoncepcji.
Ja kiedy miałam torbiel dostałam duphaston na kilka dni. Po 2 tygodniach po torbieli nie było śladu. Innym razem wchłaniała mi się chyba z 2 albo 3 cykle. Ale była już dość duża bo ponad 40mm.

Nie miałam na myśli antykoncepcji.
Ja kiedy miałam torbiel dostałam duphaston na kilka dni. Po 2 tygodniach po torbieli nie było śladu. Innym razem wchłaniała mi się chyba z 2 albo 3 cykle. Ale była już dość duża bo ponad 40mm.
Duphaston biorę co miesiąc od 18 dnia cyklu przez kilka już lat, bo inaczej miesiączka się nie chciała pojawić regularnie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry