Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jaką masz translokacje?Ja mam translokacje. W moim przypadku lekarz mówił że mam tylko zwiększone ryzyko poronienia. Chore dziecko mi nie grozi - bo się poroni. Prawdopodobnie po kimś to mam, z tego co się dowiedziałam w rodzinie sporo poronień ale poza tym wszyscy zdrowi.
Staramy się dalej, kiedyś trafiamy na odpowiednie chromosomy a jak nie to podejdę do in vitrto.
Jaką masz translokacje?Ja mam translokacje. W moim przypadku lekarz mówił że mam tylko zwiększone ryzyko poronienia. Chore dziecko mi nie grozi - bo się poroni. Prawdopodobnie po kimś to mam, z tego co się dowiedziałam w rodzinie sporo poronień ale poza tym wszyscy zdrowi.
Staramy się dalej, kiedyś trafiamy na odpowiednie chromosomy a jak nie to podejdę do in vitrto.
I wszystko ok z dziećmi? Powinnam przebadać moją córkę?Mam tą samą translokscje. Moja historia do posiadania dzieci jest długa ale mam dwójkę zdrowych, łącznie 11 ciąż , 9 poronień . Chciałbym trzecie ale nie odważe się i brakuje mi sił.
Robiłam badania na NFZ po 3 poronieniu. Nie spodziewałam się, że coś wyjdzie. Mama nie miała poronień. W rodzinie Ci co mieli mieć dzieci to mają.
Trzymaj się, przy translokacji to kwestia szczęścia. Kiedyś się uda ale może to dłużej potrwać.
Ja dodatkowo musiałam testować dzieci na upd 14. Ponoć to bardzo rzadkie. Z naszego kariotypu powstaję trisomia 14 i w wyniku naprawy jedna 14 jest wyrzucana. Mogą więc zostać dwa takie same chromosomy 14, i wtedy dziecko nie jest zdrowe, ale wady są małe i nie do wykrycia w ciąży.