Mo_nika1307
Początkująca w BB
Hej Dziewczyny, pisałam niedawno o tym że miesiąc temu wyszły mi jakieś ledwo widoczne kreseczki na teście, potem okazało się że to jednak nie ciąża, może zalany test...
Teraz jest szczęście, dwie grube krechy, wg kalkulatorów ciąży zaczynam obecnie 7tc
jestem po poronieniu 4 lata temu, na pokładzie rezolutna 6latka. Pierwszą wizytę mam umówioną na 16 czerwca, bo wcześniej nie dało się nigdzie wbić.
Oczywiście badam się systematycznie pod kątem BHCG oraz progesteronu i tu włącza mi się pewna lampka...
Wyniki z 04.06.
Bhcg - 31534
Progesteron - 27.43
Wyniki z 06.06.
Bhcg - 43556
Progesteron - 24.3
Przyrost bety niby na poziomie ok 37% a nie 60% jak powinno być, martwi mnie to, bo ostatnio przy poronieniu bylo podobnie, ale te przyrosty malały przy mniejszych wartościach, natomiast Google i wszelkie artykuły lekarskie mówią o tym że jak beta jest powyżej 1500 to przyrosty nie są już takie dynamiczne i nie ma się co stresować jej wartościami. Co jednak i tak wzbudza mój niepokój
co myślicie o progesteronie? Załatwiłam sobie duphaston w tabletkach który stosuje od dnia wykonania pozytywnego testu, czyli właśnie od 4 czerwca. Ale ten wynik z wczoraj, po zażywania dupka i jego spadek...? Z Waszego doświadczenia jak to wygląda?
W
Teraz jest szczęście, dwie grube krechy, wg kalkulatorów ciąży zaczynam obecnie 7tc

Oczywiście badam się systematycznie pod kątem BHCG oraz progesteronu i tu włącza mi się pewna lampka...
Wyniki z 04.06.
Bhcg - 31534
Progesteron - 27.43
Wyniki z 06.06.
Bhcg - 43556
Progesteron - 24.3
Przyrost bety niby na poziomie ok 37% a nie 60% jak powinno być, martwi mnie to, bo ostatnio przy poronieniu bylo podobnie, ale te przyrosty malały przy mniejszych wartościach, natomiast Google i wszelkie artykuły lekarskie mówią o tym że jak beta jest powyżej 1500 to przyrosty nie są już takie dynamiczne i nie ma się co stresować jej wartościami. Co jednak i tak wzbudza mój niepokój

W