reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Witam!
Ja ostatnio zabiegana matka polka...a podobno kobieta nie-pracujaca jestem. Tu zebranie, tam akademia i jeszcze Maciej chory oczywiscie oskrzela i od niedzieli jedziemy na inhalacjach. dusznosci dopiero dzis troche odpuscily. Caly czas czekamy z M na wiadomosci co z umowa...i tak czas leci.

Przepraszam za moje nieobecnosci. Pozdrawiam wszystkie!!!!

ja wczoraj też jakaś taka zabiegana byłam, dziś ide na przedszkolne występy moich dzieci. Wczoraj pierwszy raz odwoziłam dziewczynki z małym w nosidełku, fajnie było tylko strasznie ciężko a na razie wszyscy zdrowi i wa też dużo zdrówka

Witam wszystkie mamuśki:)
A ja mam problem jak oduczyć obgryzania paznokci moją młodszą córkę (8 lat),proszę ,tłumaczę ,błagam i nic .....
Macie może jakieś sprawdzone metody aby temu zapobiec???
Czy Wasze dzieci też obgryzały pazurki?

Joaśka - mój syn obgryza straszliwie, a córka nie. Mój mąż obgryza. Ja obgryzam :-( a jak tipsy zrobię to skórki obgryzam... no ale dziecku tipsów nie zrobisz ;-)

ja byłam wczoraj w przedszkolu na super imprezce :-D zaraz wrzucę foty.. a od dzieci dostałam śniadanie do łóżka (pomidor pokrojony, bakuś i zimny tost), lakier do paznokci, któy musiałąm obiecać, że będę pożyczać Eli i kartki - od Michała "kochanej Mamusi" a od ELi " Z okazji emerytury" :-D nie doczytała, a kupiła bo takie łądne kwiatki były hahaha

Z moim najstarszym sie nie oddzywam bo....az wstyd sie przyznac ale w wyniku wczorajszej klotni slownej probowal grabie na mnie podniesc.....myslalam ze mu wyrwe ta lape z zawiasami tak mnie wkurzyl, dzis go ignorowalam przez caly dzien i udawalam ze nie widze.....szczerze to wiem ze czeka nas rozmowa a zupelnie nie wiem co mam powiedziec...wiem, powinnam, madrze zabrzmiec a tu pustka w glowie, hmmmm dlaczego macierzynstwo musi byc takie trudne????
pawimi miałam taką samą sytuacje jak byłam 6misiącu ciąży, kłótnia przepychanki az w koncu popchnął mnie tak ze upadlam........ mąz mój go wziął i wytargał za ubranie na klatke schodową, miał ochote mu tak w*******ić ze szok!!! nie broniłam gnojka wtedy ani troszke... dopiero na drugi dzien wymusiłam na nim przeprosiny ale kare i tak dostał tydzien bez kompa i ma powiedziane ze jezeli jeszcze raz podniesie na mnie rękę do w domu nie ma co szukać, jestem zdesperowana i wiem ze gdyby taka sytuacja zaistniała musiałabym to zrobić....
Pawimi musisz byc twarda i stanowczka i przedstaw mu swoje oczekiwania wobec niego i zadaj pytanie : czy zdaje sobie sprawe co Tobie zrobił?? bo moze on nawet nie swiadom tego jak postąpił...

a mój wiem ze nie zdał do 2klasy i tez mysle jakby mu utrzeć nosa! bo przeciez nie bedzie 2miesiace siedział w domu przy kompie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nic mu sie nie chce, szkoła to syf itp..

a tak poza tym to witam Kochane, poczytałam co u WAs...

u nas leje niesamowicie:-(

I znowu ja:-)

Witam wszystkie mamuśki:)
A ja mam problem jak oduczyć obgryzania paznokci moją młodszą córkę (8 lat),proszę ,tłumaczę ,błagam i nic .....
Macie może jakieś sprawdzone metody aby temu zapobiec???
Czy Wasze dzieci też obgryzały pazurki?

U nas Ania obgryzala i to nawet u nog :tak: :szok: Zauwazylam ze robi to przede wszystkim jak sie denerwuje. Smarowalam gorzkim lakierem i u nas troche pomoglo...ale w genach chyba ma bo maz tez obgryza. Teraz stosuje inna metode i obiecuje ze jak nie bedzie pogryzione to na weekend sobie pomaluje lakierem i skutkuje.
Krzys obgryza tylko wskazujacego, Maciej na razie jest na razie wolny od nalogu

Iza sniadanie full wypas a kartka o emeryturze suuuuper :-D
Pawimi, Sempe jak czytam Wasze posty to juz sie boje co to bedzie jak moje beda starsze

Ja bylam wczoraj na imprezie w przedszkolu, dostalam rzezbe gipsowa. Od Ani laurke ze slicznym wierszykiem
Maciej nadal chory, na polu leje...i to by bylo tyle z optymistycznych wiesci ;-)

Pozdrawiam!

IzaBK - a moze czas juz na emeryture co?? hahahaha...az sie poplakalam ze smiechu czytajac jakie wypasione podarki dostalas od dzieci a sniadanie to juz mega luksus, moja droga mozesz byc absolutnie pewna ze w zadnej najlepszej knajpie nie dostalabys takiego menu ;-) Moj znajoma na innym forum skomentowala ze to sa chwile dla ktorych warto miec dzieci...nie dawniej jak 3 tyg temu tez lezke puscilam podczas wystepow u Olivera w szkole...tydzien temu byl tatus na Dzien Ojca i tez wrocil wzruszony :-D
Sempe - to co napisalas to tez jest straszne :-( wiesz, moj syn nigdy nie byl ani wulgarny ani skory do bicia, pierwszy raz mu sie takie przewinienie zdarzylo, moze to ja bylam przyczyna, w sumie darlam sie na niego jak glupia, moze wywolalo to u niego agresje... Juz mi zlosc przeszla ale nadal nie oddzywam sie do niego - chce mu wyraznie zademonstrowac ze to co zrobil jest nieakceptowalne i nie bedzie przeze mnie tolerowane. Wtedy w niedziele kazalam mu sie natychmiast wyprowadzac, oczywiste bylo ze o 22 w nocy nigdzie nie pojdzie..ale gdyby to byl dzien to nie wiem czy nie wynioslabym walizki z gaciami za drzwi...

A u mnie w koncu wytchnienie od mega upalow. Po tygodniu wylaczylam chlodzenie i moglam pootwierac okna. Jest wspaniale 27 stopni, lekki orzezwiajacy wiaterek. Pogoda cudowna, caly weekend taki bedzie ..tak, nasz dlugi weekend - nazywany czesto otwarciem sezonu (Memorial Day), pierwszy dlugi weekend po dlugiej zimie i pierwsze ponadprogramowe wolne od Bozego Narodzenia ;-)

cześć kobietki!!ja wczoraj zalatany dzien mialam-rano bylismy na przedstawieniu u Zuzy a potem konkursy i zabawy z rodzicami wrocilismy po 11,potem posprzatalam domek i o 13 jechalam do Poznania do ginek.na wizycie okazalo sie ze prawy jajnik nadal spi i juz nic go nie ruszy a w lewym jest 1 pecherzyk ktory ma 9 mm(wczoraj byl 9 d.c.) ale gin powiedzial,ze zalu nie ma jak po takim czasie brania hormonow i powiedzial zebym przyszla we wtorek(w 14 d.c.) i znow zrobi usg bo pecherzyk peka jak ma 22,23 mm wiec musimy zobaczyc czy urośnie:tak:powiedzial zeby dzialac od niedzieli tak tez zrobimy i po wtorku sie okaze co i jak i powiedzial ,ze jesli w tym cyklu nie zajde to od nastepnego daje na Clo;-)mam nadzieje,ze pomoże:tak:
potem jak wrocilam z Poznania to szybko po Zuze do przedszkola ,odwiozlam Ja do domu i jechalam do dentysty na usuniecie zeba-jak wrocilam to padlam i poszlam spac o 19.00 ,mąż sma polozyl dzici bo ja nie bylam w stanie.

dzis jedziemy do Leroy Merlin(sklep jak Castorama czy Praktiker) i kupujemy rzeczy potrzebne do remontu salonu:tak::-):-):-)bardzo sie ciesze:-)

pozdrawiam Was wszystkie i zycze milego i slonecznego dnia:-)

reklama
ja wczoraj też na występach przedszkolnych, ostatnich u Wikotorii, i tak mi jakoś refleksyjnie sie zrobiło.....
A u nas zimnica na całego, brrr....
Dziewczyny powiedzcie chrzestnych macie z rodziny czy znajomych też?

moje na szczęście nie obgryzają, ale Oliwka ma manie wkładania palców, pluszaków, chustki z materiału do buzi...powiedziałam, że jej kupie wieelkiego smoczka i powiem wszystkim w przedszkolu żeby sie śmiali, że jest dzidziuś, już nie wiem jak jej tłumaczyć, wkłada do buzi więcej niż jak była malutka :dry:

Do góry