reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Dzień dobry!!
Witam sie z kawą - słońce jak trzeba i zimno jak nie wiadomo co. Ari dostał syrop z czarnego bzu i już mu lepiej! No wiadomo dziecko nie leczone niczym to mu nawet sok z malin od razu pomoże ;-)
Dziś mam lenia (znowu!!!!) ale też oprócz lenia to sił mi brak, zjazd formy jak nic. Psychika leży i kwiczy. No nic taki czas.
Może mnie kawa podniesie? chociaż wątpię.
Natkaa, nie mam takiej dolegliwości, ale coś od kilku miesięcy zaczęło mi dokuczać w pachwinie :-(
Kto mnie jakoś obudzi????????????????????????

reklama
I ja się witam dziś z pyszną kawką :-)

U nas też piękna pogoda :-) Wreszcie. Dziś na obiad mam naleśniki więc mam troszke stania w kuchni bo moje chłopaki jedzą mega ilości tego dania. Prócz tego przychodzi dzis moja chrzesnica i będziemy jej szyć spódnicę :-)

Weroniczka, jak robię naleśniki to z 6 jajek ostatnio... Idą jak woda :tak::tak::tak:
Dziś postanowiłam usmażyć placki ziemniaczane, młodzież nie przepada, ale ja to co??? Sroce spod ogona wypadłam??? No więc usmażę, pyszne chrupiące i na pikantnie, takie lubię najbardziej.
Weroniczka, wiesz, ze ja z moją Karoliną muszę pójść do krawcowej bo normalnie w żadnym sklepie nie mogę uświadczyć granatowej spódnicy do kolana!!!!!!!!!! Wszystkie jakieś krótkie mega. Załamka z tą modą....

U mnie z naleśnikami jest ten problem że Tadzio nie może jeszcze pszenicy jeść więc sa z mąki orkiszowej a Staś nie może nabiału więc są na domowym mleku kokosowym :sorry2::sorry2: A to już znacznie zwiększa koszt tego dania. Ale przynajmniej jest bardzo zdrowe :-)

A spódnicę szyję 14-letniej siostrzenicy z okazji urodzin. Potrzebuje czarną spódnicę galową i ja dostałam zlecenie od siostry żeby jej uszyć na urodziny. A ponieważ siostrzenica idzie w ślady mamy chrzestnej i kocha szyć ( po swojemu, ręcznie igiełką z nitką) więc postaniowiłam urozmaicić jej prezent i zaprosiłam ją do wspólnego szycia :-) A co do mody to świetnie Cie rozumiem bo szukałam jakiegoś pomysłu na tę spódnicę i wreszcie sama wymyśliłam. Szkoda że tak daleko mieszkasz bo mogłabym Wam pomóc.

Dziękuję moja droga.
C my matki musimy sie nakombinować żeby było smacznie i zdrowo dla naszych maluchów. Zaintrygowałaś mnie tym mlekiem kokosowym. Dużo go dajesz? Bo jak moi byli na diecie, to robiłam na samej wodzie.

I jeszcze jedna prośba :-) Podasz przepis na ciasto marchewkowe?

Ostatnia edycja:
W całości zastępuję płyn w naleśnikach mlekiem kokosowym. Mleko sama robię. Jest tanio i pysznie. Prawdę mówiąc bardziej mi smakują naleśniki i gofry na takim mleku niz na zwykłym.

reklama
Do góry