• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witajcie kochane...ja smutna...zrobilam test taki sam jak wczoraj i dzis ta II kreska jest o polowe bledsza niz wczorajsza...czyli poziom hormonu spada..nie zagniezdzilo sie...albo wychodza pozytywne po tych hormonach na wydlurzenie cyklu;/;/
wracam do punktu wyjscia...co za dol...

ewusek-tak ,zgadam sie ,ze nasz wąteczek skromny ale wyjątkowo cieply:))ja tez jestem po 1 stracie...pisz z nami i rozgość sie :)

anna.s- GRATKI KLUCZY :)) dobrze,ze Fabian szybko zasypia-choc tyle dobrego :)

iwosz- cześć ,ja nie mialam nic robionego z żylami wiec nie pomoge...mam nadzieje,ze kawka postawi Cie na nogi..

moje w przedszkolu ,ja przy kawie-z nerwow nie mam apetytu..

reklama
Hej,
ja dzisiaj jak po dobrym "balu". Głowa boli, rozbicie i tylko nic przyjemnego nie pamiętam:) Hania od 22-3 nie mogła zasnąć. Dobrze, że nie płakała na cały regulator tylko marudziła bo starszaki pobudziłyby się. Ja tak żartowałam, że jak jeden dzień dobry , to zaraz drugim popsuje. I się sprawdza....:(( Grasuje od 2 godzin więc może pójdzie zaraz. Chociaż nie widzę objawów...

ewusek- mnie tez dziewczyny przyjęły gdzies 2-3m temu i też mam takie zdanie o ludziach tworzących ten wątek. Bo jak kiedyś już pisałam- tu są takie mamy, takie rodziny, które wiedzą co jest ważne w życiu :)) i dlatego tu jest tak przyjaźnie i ciepło:))

Anna.s-fajne takie emocje zw. z domem, tworzeniem go na własne potrzeby, miłego wicia gniazdka:)

mamo-kochana, może znajdź sobie jakąś na dzisiaj jakąś żmudną robotę, bo wszystkie myśli krążą wokół jednego. Żebyś choć na chwilę oderwała się.Pamiętam to u siebie jak wykańczało mnie myślenie tylko o tym. Jeszcze dodatkowo się utrudnia. Blokuje. Rozumiem, że to bardzo trudne. Może zaszalej gdzieś dziś z dziećmi. dla mnie były najlepszą kuracją. Naprawdę, jak tak rzucałam się w wir z nimi, to było lepiej i jakoś tak lżej. Dawał radość i poczucie , że i tak mam szczęście bo mam je. Inni borykają się z brakiem dzieci. Ach tak sobie tu ględzę ale pamiętam doskonale te trudne miesiące. Ściskam Cie mocno!

IZULKA- cześć ,dziekuje...mam dzis babskie spotkanie i pojde na nie choc humoru nie mam...
nie wiem tylko czemu znowu zostalam zrobiona w konia..ta hustawka nastroju jest zabojcza..ileż mozna.

szkoda ,ze Hania tak dzunglowala po nocy...moze dzis bedzie lepiej-trzymaj sie-kroplówke z kawy polecam :)

Hej!!
Mama tulę mocno i wciąż trzymam kciuki...
Izulka ty to masz przekichane z tymi nieprzespanymi nocami :( oby Ci Haneczka szybko wyrosła z tych nocnych harców. U nas owszem zdarzają się nieprzespane noce ale głownie wtedy kiedy któreś z dzieci jest chore, albo jak Michałowi zęby idą...

pozdrawiam

Witajcie mamusie! Współczuję tych nieprzespanych nocy. Moi chłopcy to przykładne śpiochy. No chociaż w nocy z wtorku na środę mój starszak Adaś (dziś ma 4 latka) budził sie co godzinę co mu sie wcześniej nigdy nie zdarzało :szok: Budził sie i nie umiał zasnąć. Chciał na przemian pić, sikać a o 3.00 to nawet zażyczył sobie żeby mu opowiedzieć bajkę o kózkach. A o 5.00 mama wstaje do pracy :-)

Hej.
Ja tylko na sekundę. W przedszkolu dziś było dziś pasowanie na przedszkolaka a zaraz jadę pożegnać rodzciów bo dziś jadą do Warszawy a jutro o 6 wylatują do Afryki. Miałam jechać autobusem ale Małgoś sobie przysnęła a Tadeczek jeszcze brzydko kaszle więc pojedziemy taksówką.

mamuś tylko do ciebie słówko. Trzymaj się dzielnie kochana. Przytulam Cię.
Miłego dnia dziewczynki.

witajcie Kochane!

nie ma mnie wcale ale tyle spraw i walki o "lepsze jutro" z moim Małżonkiem ze po porostu nie chce mi się siedzieć na kompie wole znim dobry film oglądać albo wyciągnąć go na chodzone zakupy:-) ale najważniejsze jest poprawa!!! fizycznie jest idealnie zdrowy wszystkie kompleksowe badania wyszły idealnie tylko trójglicerydy ciągle rosną.

Weroniczka ja tez dzis na pasowaniu byłam z tesciami i moją mamą z córcią i mężem:-D najliczniejszą widownią bylismy a do dwójki dzieci nikt nie przyszedł smutne to bardzo.....................Angelinka dzis była wzorowa nie to co w zeszłym roku, pięknie śpiewała i tanczyła:-)

Jutro idziemy na Bal Andrzejkowy planowałam się troszkę odchudzic by sukienka nie trzeszczała ale ni cholery nie udało się nie zobaczyłam tej ukochanej 6 z przodu a to za sprawą wpierdalania wszystkiego co mi pod ręką naszło!!!

JOAŚ MOJE WIELKIE GRATULACJE!!!! WIELKIE UŚCISKI DLA CIEBIE I SYNKA!!! masz teraz 5 dzieci................. cud malina:-D

Mama05 myśle o Tobie bardzo często, tel ciągle biore by pisac i pytac ale wole byc cierpliwa!! trzymam kciuki, spokoju Tobie zycze i udanego wypadu z koleżankami.

Pozostałe mamuśki POZDRAWIAM MOCNO, POZYTYWNIE I TULE W TE ZIMNE DNI!!!

hej Pawimi jak tam łowy? w wiadomościach mówili że hitem był telewizor HD:rofl2:
hahaha....a wiesz nie lowilam dzisiaj, napewno nie telewizor bo u nas w domu jest kilka ladnych sztuk (to zdobycze z ubieglych lat hahaha) i szczerze to nawet nie wiem co w tym roku hitem bylo ;-) Ten caly czarny piatek o ktorym zapewne slyszalas w wiadomosciach jest wielkim mitem w moim mniemaniu. Ludzie szaleja spodziewajac sie cudow a w sumie tych cudow nie ma...no ale taka tradycja od wielu lat i tak ludzie sa przekonani ze slusznie robia jadac do sklepu o 3 w nocy :-D Przyznam ze moj maz podjechal rano (nie o 3 haha) bo chcial Oliverowi nowego laptopa kupic bo moj syn ma taki trzyletni model niekoniecznie piekny i sobie wpisal na liste podarkow od Mikolaja wlasnie nowy laptop, ale bylo wszystko kompletnie wymiecione, same takie bardzo drogie zostaly :-(

mamo05 - sciskam kochana i tule...:-( :-( trzymaj sie mocno i nie poddawaj....

a my juz po swietach dziekczynienia...strasznie duzo jedzenia mi zostalo bo go narobilam jak na przyjecie 30 osobowe a spedzalismy go sami....teraz bedziemy to jesc przez caly miesiac;-) Zrobilam zapiekanke ze slodkich ziemniakow z orzechami, stuffing mi wyszedl idealny, indyk tez upiekl sie idealnie - soczysty i smaczniutki :happy2:, oczywiscie tradycyjne pie dyniowy, serniczek z serka philadelphia z musem dyniowym, zapiekana marchew z malutkimi ziemniaczkami w calosci z ziolami, faszerowane pieczarki, pieczona szynka i wiele innych smakowitosci. Chetnie bym was zaprosila do pomocy w konsumowaniu tych wszystkich potraw:sorry2:

AnnaS - moje gratulacje! ale sie ciesze razem z Toba! Super nowina:tak:

ewusek - witaj na watku;-) fajnie ze masz o nas takie cieple zdanie, pisz smialo z nami i opowiadaj kochana....

ewuniaf pytalas jak ptaka przyrzadzam....otoz kupuje takiego mniejszego niz 15 kg indyka ( tu sa same takie meeega ogromniaste 20 i wiecej kilowe na liczne rodziny), zawsze swiezego i zawsze z hodowli organicznej ktora dba o to czym karmi swoje indyki i jaka jest ich jakosc zycia, nacieram go sola i pieprzem i jakas mieszanka ziolowa, duza iloscia naturalnego masla i oliwy z oliwek, przykrywam skrzydelka folia aluminiowa bo najszybciej sie pieka i klade na 4-5 duzych marchwiach w specjalnym rondlu no i do piekarnika na okolo 5 godzin, w miedzy czasie zalewam szyjke i podroby woda z przyprawami, gotuje z tego rosolek i tym rosolkiem tak co 20 minut podlewam indyka zeby nie wysechl w trakcie pieczenia rownoczesnie wlewajac go troche na spod formy miedzy te marchwie. Robie do tego nadzienie, pisalam juz pare postow wczesniej bodazje do aniaklim z czego i jaki ten farsz. Wyciagam ptala jak juz taki zdrowo brazowiutki i pachnacy:tak:

iwosz moja kolezanka w pl miala w ubieglym roku robione zylaki, dosc dobrze to zniosla i teraz nie ma juz zadnych problemow, jak chcesz to moge ja podpytac co i jak jesli masz jakies konkretne pytania.

No to chyba tyle...ja odpoczywam, do poniedzialku mam labe z dzieciakami, w sumie taki blogi czas, chociaz rozrabiaja i balagania strasznie fajnie tak posiedziec z nimi w cieplym domciu ;-)
pozdrawiam i do chyba jutra ...

Ostatnia edycja:
reklama
WITAM sobotnie:-)

dziewczyny udanych andrzejkowych wypadów!!!

ja do nocy przymierzałam sukienki, wszystkie ciasne:-( nie popisałam się tym razem, najlepiej poszlabym w spodniach ale to jest mega wystrzałowy bal!!!! zaraz lece do kosmetyczki i fryzjera....

śnieg u nas sypie i sypie wszystko białe na samochodzie było ok 5cm sniegu

całą czworke zostawiam dzis z mamą:baffled: pierwszy raz! zawsze rozdzielałam po rodzince....
ech moja siostrzenica jest juz na mega ostatich nogach z 3 dzieckiem a dzis konczy 28lat!!:-) dzwonie od rana ale nie odbiera czyzby pojechała;-) po raz kolejny zostane CIOTECZNĄ BABCIĄ:-D:-D:-D

MILEJ SOBOTY!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry