reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Czesc Kochane moje.........

Ja tak na szybko........
Bo tez jakos nie mam weny, dolek zlapalam, nie moge sie ostatnio z mezem dogadac :-( jakis taki glupi czas mamy, wyzywamy sie na sobie chyba za wszystkie czasy......

Joas kochana my Ciebie podziwiamy za wszystko, jestes supermama......

Mamo moje chlopaki maja akurat teraz niebieski pokoj kolor "blekitna chmurka" chyba dulux... a w planach wlasnie jest na przyszly rok ta "alpejska laka" :-)

Bedismall jak mi sie czasem jakas literka w klawiaturze zacina, to wyczailam, ze zazwyczaj jest pod nia jakis smiec :-D i wtedy przechylam klawiature (badz laptopa) i dmucham pomiedzy klawisze.... wtedy ta literka zaczyna dzialac......... a zazwyczaj inna przestaje :-D:-D:-D bo smiec polecial w inne miejsce haha ....

.....ja tez waze wiecej od meza...... :zawstydzona/y:

...przepraszam, nie pamietam juz co jeszcze komu mialam odpisac.........

choinke chociaz juz mam ubrana, nie najpiekniej ale jest.......... nie kupowalismy w tym roku zadnych nowych ozdob z oszczednosci, powiesilismy to co bylo... dla mnie i tak najwazniejsze jest to, ze jest zywa... dopiero 2 raz w zyciu mam zywa choineczke...
jeszcze jakie sprezenty by sie przydaly pod nia...... ;-)

[na dole choinki jest malo ozdob, bo pies mi zrzuca zazwyczaj bombki z dolnych galezi :sorry2:]

Ostatnia edycja:
reklama
jestem ponownie..

JOAŚ- tule ,wspieram i podaj zieloną herbatke o moj sernik na zimno.wiem,ze czasem dopada nas taki czas,ze placz tylko pozostaje,ale mam nadzieje,ze jak poplaczesz to Ci ulży...i jak to Ty zaczniesz w domku przestawiac i robić przemeblowanie...jesteś po porodzie hormony sie zmieniaja i tak to jest niestety....
w każdym razie ja jestem z Tobą i wspieram i juz lece do Warszawy-niech tylko Tomi wroci do dzieci;-)

BEDISMALL- Ciebie tez tule kochana i podaje husteczke-wytrzyj nosek i prosze-tu czekoladka dla Ceibie-jeszcze mozesz bo narazie nie karmisz:tak:
jestem z Tobą i czuj sie utulona-tak mooocno!!

EWUSEK- Ty tez kochana czuj sie utulona i Tobie rowniez podaje czekoladke na poprawe humoru i cieple kakao-też pomaga na chandre i smutki...

GALA- Ciebie tez dopadlo...mam nadzieje ze pogodzicie sie z mężem -&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&
za to zaciskam-takie w kolorze alpejskiej ląki;-)

AZILE- poczekamy na Ciebie az wena wroci-wysylam DHL-em serniczek i faworki:tak:

IZULKA- sprawdzcie u neurologa ,moze cos doradzi...

ściskam również PAWIMI,ZUZKUS,WERONICZKE,EWUSKA i reszte:tak::-)

mnie dól puszcza wiec jak Wy mnie wspieralyście to teraz ja jestem cala dla WAS!!!!

Ostatnia edycja:
Hej.

Dziewczynki trzymajcie się dzielnie i nie dawajcie się tym smutom. Jesteście wspaniałe wszystkie razem i każda z osobna. Będzie dobrze. Naprawdę.

A ja chciałam Wam się pochwalić że Staś wygrał Krakowski konkurs plastyczny " zaczarowana choinka". Ale jestem z niego dumna. Wygrał w kategorii przedszkolnej.

kochane moje slonka-podaje Wam ręke-wychodzcie z dolka ,niech Wam humory powracają!!

WERONICZKA- zdolny synek :-);-)

jade po Zuze.chyba dzis pisze sama ze sobą???glupio tak ,nie??no glupio wiec sie zmywam ,ale pamietajcie MYŚLE O WAS I WSPIERAM!!!!

Hej wkoncu doczytalam oj ale mam zaleglosci :sorry2:
gala-ja jestem z Chorzowa, sliczny pastuszek i choineczka co do meza to bedzie dobrze zobaczysz po burzy wychodzi slonko:tak:
bedismall-i jak Domi?
mama-a powiedz mi bo jeszcze nie wtajemniczalam sie konkretnie w Dukana wiem ze slodziki sa niezdrowe to moze byc w zamian xylitol? Fryzurka supcio i popieram pawimi widac po oczkach jak Ci ciezko! Ja wloski zawsze mialam za ramiona ale w styczniu po smierci taty scielam jednak teraz znowu zapuszczam:-p
Alize-zdrowka dla meza
izulka-oh jak Ci zazdroszcze wyjazdu tez z checia bym sie gdzies wybrala jednak narazie nie da rady:zawstydzona/y: a ludzie niech gadaja jak nie maja nic innego do roboty, wyjazd Wam sie przyda co z tego ze dom w remoncie itd czlowiek wiecznie sobie zaluje a tak to urozmaicenie macie. Hania przesliczna-slodziak tylko szkoda ze taki z niej nocny marek:-( 3maj sie
ewuniaf-3mam &&& za porod w domku:tak:
pawimi-super kartka:tak: tez robilam w zeszlym roku a w tym jakos tak wyszlo ze nie zrobilam:zawstydzona/y:
Weroniczka-brawa dla Stasia:-)
Domi jeszcze spi to troszke posiedzialam na kompie M z Arkiem na terapii.
U nas jak i u ewusek prezenty pod choinke przynosi dzieciatko a z potraw to mamy barszczyk czerwony z uszkami wczoraj wlasnie zrobilam, ryba ale nie karp bo nie lubimy z M, ziemniaczki z sosem z piernika, kapusta z grzybami, kompot z suszonych owocow, pierogi z kap. i grzybami, paszteciki an no i makowki:-)
Pierniczki zrobilismy tydzien temu, w srode ide do mamy robic pierogi, w czwartek ide na paznokcie a pozniej zrobie jakies ciasta keks z bakaliami podstawa:tak:
No i wszystkim smutaskom zycze usmiechu natwarzy

Witam...ale smutaski dzisiaj:baffled: dziewczyny kochane co was takie doly i depresje napadly tuz przed samymi swietami?????????Jakies przesilenie zimowe, czy moze zmeczenie na koniec roku?? Jestescie wspanialymi wielokrotnymi matkami, kazda z was to skarb dla swoich rodzin i dzieciaczkow, Joas - nawet przez sekunde nie mysl ze jestes do niczego bo to nie prawda! Wszystkie tu jednym tchem sledzimy z podziwem twoje poczynania i jestes dla wielu wzorem wszelkiego macierzynstwa wiec prosze nie postrzegaj siebie w kategorii nieudacznicy bo to nie prawda. Dla nas jestestes bohaterka! Szkoda ze tak daleko...bo chetnie bym zwinela dzieciaczki zlapala dobra bezkofeinowa latte pod pache i poleciala cie odwiedzic, pomoc, poglaskac po zmeczonej glowie....
Dziewczyny - serduszka i glowki do gory, to piekny sezon, choinki, prezenty, spotkania rodzinne, smucic to moglabym sie ja bo jestesmy tu sami i nie mamy zadnej rodziny. Od wielu lat tez czas spedzamy kiszac sie we wlasnym sosie a jednak podtrzymujemy atmosfere dla dzieci zeby pamietaly ta magie okresu swiatecznego z dziecinstwa. Tego nie mam prawa im zabierac...tych pierniczkow swiatecznych, calej oprawy obiadu swiatecznego i przygotowan do niego, wieszania dekoracji, nakrywania stolu, oczekiwania na mikolaja....

Weroniczka - gratulacje dla malego zdolniachy! Wyobrazam sobie jaka dumna jestes!:tak:

Joas wpomnialas ze w usa jest holiday zamiast xmas - zwiazane to jest prawdopodobnie z tym ze mieszka tu wiele wyznan i kultur, prawie kazdy obchodzi sezon swiateczny w grudniu czy styczniu a nie kazdy jest zwiazany z chrzescijanstwem i obchodzi narodzenie Chrystusa. I jeszcze jedno, to okreslenie xmas ma bardzo negatywny oddzwiek wsrod chrzescijan, wrecz ostatnio zawiazal sie ruch przeciwko nazywaniu christmas-xmas pod haslem nie wykreslajmy chrystusa z jego wlasnych narodzin bo "x" = wykreslenie.;-)

Bidismall - przykre takie informacje zwlaszcza jesli uderza nas kilka spraw na raz, tule kochana i zycze polepszenia samopoczucia.

Gala - i ty mas dola???czymze ci twoj slubny tak dopiekl...to chyba jakas epidemia bo na moim forum dziewczyny przez caly weekend skarzyly sie na swoich panow:wściekła/y:

Dziewczynki pozdrawiam i zycze poprawy humorow!

Ah i z tego wszystkiego zapomnialam nap do JOAS a ze Domi juz wstal to podpisuje sie pod tym co pawimi napisala!!! Dzielna babka jestes!!!
Dobra musze leciec paaa

KASIK- dziekuje...
co do slodziku to staram sie nie urzywac a to co Ty napialaś to co to jest ??gdzie mozna kupić???mam kilka przepisów na ciasta,ale ni robie ze wzgledu na slodzik..

PAWIMI- no mam nadzieje,ze nasze babeczki sie podniosą,kochane nasze dzielne babolki...podajemy im ręke,zeby wyszly z dolka-Ty dajesz latte a ja sernik na zimno i smutki pojdą won!!

och dziewczyny kochane jak dobrze Was mieć.........

Joaś - ja się podpisję czterema łapami pod tym co Pawimi napisała :tak:

a te chopy nasze to się chyba zgadały w jednym czasie, żeby nas przed świętami z rownowagi wyprowadzić.......
tylko, że my twarde babki jestesmy i sie nie damy :-D
ja postanowiłam spróbować sama polepszyć sytuację, czekalam na mojego z przepysznym, jego ulubionym obiadkiem, w wypucowanym domku, pachnącym ciastem i świeżo wypranym praniem... rozdaję usmiechy na prawo i lewo (nie wszystkie do końca szczere :-p) i gryze się w język jak mam ochotę coś palnąć niemądrego.......
i ...... działa :-) na razie jest rozejm :tak:

u nas to jest tak, że jak sie pojawiają jakies kłopoty finansowe (niestety ostatnio zbyt często...) to odbija się na wszystkim dziedzinach naszego życia... ale... nie damy się...
......w końcu trzeba być twardym a nie miętkim :-D

Mamo bidulko Ty dzisiaj masz tu całodniowa fuchę naszej pocieszycielki........
i dziękuję za podanie ręki ;-)

Pawimi to jest naprawde wspaniałe, że tak utrzymujecie tradycję świąteczną.........
dzieci na pewno zapamiętają święta jak coś wyjątkowego i same będą to pielęgnować w przyszłości...
jak sobie przypomnę to oczekiwanie na prezenty, kiedy byłam małą dziewczynką...... :sorry2:

Kasik a do Chorzowa to ja mam jak się to mówi rzut beretem :-) oj kiedyś jak będzie okazja to na kawkę gdzies w K-cach się umówimy... :tak:

Azile , Ewunia - nie dajcie się smutkom..........

Weroniczka - gratulacje ogromne dla syneczka! mnie by też duma tak rozpierała że ho ho

Izulka - chyba wszystkie tutaj będziemy Ci najbardziej ze wszystkiego życzyć w te święta, żebyś sobie mogła przypomnieć jak najszybciej co to znaczy przespana nocka........

Ja jutro planuję ugotowac bigos i część ryb usmażyć, tyle ile będę potrzebowac do zalewy.........
jak ja kocham takie rybki w zalewie octowej!!!!!!!!!!!!!!
mniamuśne.................
najlepsze robiła moja babcia............
ale teraz sama próbuję i nawet nawet nie najgorsze wychodzą :cool2:
no i uszka może jutro uda mi się pokleić........

oj oj juz się całkiem świątecznie robi :-):tak::-):tak::-):tak:

właśnie podszedl do mnie Adaś trąc paluszkiem oczko (chyba mu rzęsa wpadla) i mówi do mnie:

"mamusiu napraw mi oko"

:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Oj padam juz na pyszczek:zawstydzona/y:
mama-tu masz info bo nie bardzo mam juz sile dzisiaj pisac http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=760&page Arek jest na diecie bez mlecznej i bez cukrowej. Bez cukrowa dieta bo po slodyczach ma "ataki" zlosci nosi go bardzo dlatego w zastepstwie uzywamy xylitolu ale ostroznie bo przeczyszcza w duzej ilosci kupuje go w sklepie ze zdrowa zywnoscia bo tak nigdzie indziej nie widzialam go no i troszke kosztuje no ale coz towszystko dla dobra dziecka:tak: i jak sie za siebie wezne po nowym roku to zaczne rowniez uzywac tyle ze nie bede sie martwila o przeczyszczenie bo prawie mam z tym problem na mnie juz nic nie dziala z preparatow i lekow dostepnych bez recepty:dry:
gala-nie ma sprawy a moze w Silesi albo jak juz bedzie ciepelko to w WPKiW a nawet u mnie nie widze problemu no jedynie z czasem ciutke ciezko ale damy rade;-)
to uciekam

Do góry