• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej, mam 2 biszkopty upieczone, 3 ciasto-karpatka też gotowe, warzywa na sałatki ugotowane , jutro będę mieszać i doprawiać. Gości mam na 2 tury jutro szwagierka z synem bo w niedzielę pracuje(pielęgniarka). I jutro będą rodzice :) a chrzestni dołączą w niedzielę. Jeszcze dzisiaj machnę masę truskawkową i koniec atrakcji. O nie jeszcze muszę przygotować śpiewy na Mszę i pogadać o tym z mężem , za godzinę wróci z pracy. I chyba jeszcze przećwiczymy bo jutro idzie znów do pracy i nie będzie kiedy. Dobrej nocy:)

reklama
hej,
u nas trzecie dopiero w zamiarach, bo ledwo co się drugie pojawiło:) najlepiej, jakby udało się miec bliźniaki:D
joaś - macie piątkę dzieci? dobrze policzyłam suwaczki? super!!

ach, w poniedziałek wracam do pracy i mam trochę stressssa..... pierwszy tydzień jeszcze na pół etatu, ale potem juz na cały. Małego oczywiście karmię piersią, w zamrażalce zapas już jest, a przerwę na midi będe wykorzystywać na karmienie młodego no i swój obiadek.
jak pozwolicie, będę do Was zaglądać i czerpac rady jako od doświadczonych multimam:)

hej
dziewczyny pomożecie mi z małym problemem?
nie mogę coś z tymi suwakami, myślałam że na stałe to bedzie przy każdym wpisie a jednak u mnie coś nie gra i za każdym razem muszę ustawiać i wprowadzać dane chyba że faktycznie tak jest..

mamomożesz coś więcej o tym nie siedzeniu w ławkach napisać? to dotyczy tylko twojej szkoły czy wszystkich? Wiktoria ma niemiecki a dodatkowo angielki już w tej chwili. Nie łudzę sie że sie nauczy ale pozna podstawy i kiedy w 4. klasie dojdzie angielski będzie już choć obsłuchana z tym językiem, ja jestem za dwoma.
ANIA- chodzi o to ,ze część zadań szkolnych dzieci maja np.na siedząco po turecku na dywanie-np.sylabizują wyrazy..nie ma tak ,ze 45 min siedzenia w ławce..poza tym przerwy odbywają sie w innym czasie niż pozostałe klasy od II wzwyż :tak:
tak-pisania i czytania dzieci sie uczą w szkole...ale-jeśli Zuza już pisze i liczy teraz i bedzie to robiła od wrzesnia w zerowce i za kolejny rok w pierwszej klasie to sie bedzie nudzić i moze sie zniechęcić ,ze 2,5 roku robi to samo:sorry2:
ja decyzję podjęlam-Zuza idzie do szkoły:tak:
Hej! Wpadam na chwile. Do chorych dołączył Marcinek... W poniedziałek nie ruszy do szkoły i przedszkola chyba żadne dziecko.

JOAŚ- tule z całych sił...ale sie porobiło:sorry2::sorry2:
hej
dziewczyny pomożecie mi z małym problemem?
nie mogę coś z tymi suwakami, myślałam że na stałe to bedzie przy każdym wpisie a jednak u mnie coś nie gra i za każdym razem muszę ustawiać i wprowadzać dane chyba że faktycznie tak jest..

COKIES- witaj na wielodzietnych:)) choć ja sama dopiero walczę o 3 bębelka:blink:co do suwaczków to u góry na panelu masz USTAWIENIA tam wejdz i kliknih na EDYTUJ SYGNATURĘ i tam wklejasz te kody suwaczków które sobie ustawisz:tak: następnie klikasz ZAPISZ ZMIANY i gotowe-bedzie sie wyświetlało po kazdy Twoim poście:tak:
hej,
u nas trzecie dopiero w zamiarach, bo ledwo co się drugie pojawiło:) najlepiej, jakby udało się miec bliźniaki:D
joaś - macie piątkę dzieci? dobrze policzyłam suwaczki? super!!

ach, w poniedziałek wracam do pracy i mam trochę stressssa..... pierwszy tydzień jeszcze na pół etatu, ale potem juz na cały. Małego oczywiście karmię piersią, w zamrażalce zapas już jest, a przerwę na midi będe wykorzystywać na karmienie młodego no i swój obiadek.
jak pozwolicie, będę do Was zaglądać i czerpac rady jako od doświadczonych multimam:)

ANTYLOPKA- witaj i Ty :)) powodzenia w pracy i gratuluję synka i córki:tak:

ja miałam w gościnie od wczoraj rano siostrę z mężem i Julką w wieku Domisia i właśnie pojechali do domu na Pomorze-było przemiło:tak:

ZUZKUS,MAUREEN,PAWIMI,WERONICZKA ,SEMPE i reszta gangu Olsena-POZDROWIONKA:tak::-D

wilekie dzięki:happy2:za pomoc
może tym razem się uda:)
jak już wspomniałam wcześniej, dzisiaj poczułam pierwsze wyraźne ruchy maluszka i cały dzień jestem happy:happy2:
no dobra, chyba położe się na chwilę-może znów poczuję szkraba:-)
pozdrowienia dla wszystkich :)

COKIES- gratki :)) pierwsze ruchy to mega przeżycie:)))
a napisz mi proszę-długo sie staraliście o 3 bąbla?? czy Tobie raczej "łatwo " ciąże przychodzą??

ja mam 32 lata i od roku szarpie sie z tematem i nic...ani luz na początku..ani hormony...ani monitoring cyklu...nic nie pomaga.......
już czasem ręce opadaja a tak bardzo chcemy jeszcze jednego krasnala..

mama05 - we wczesniejsze ciąze szybko zachodziłaś? o kolejną dzidzię chcey się starać za jakieś 2 lata, więc będę miała 30/31 lat...
Pierwsze dwie ciąże to strzały w 10 bez zwracania uwagi na cykl, mam nadzieję, że z trzecią też łatwo pójdzie.
a patrząc po suwaczku, jesteś lipcówka 2007? Moja Migotka jest z sierpnia:)

reklama
ANTYLOPKA- tak Dominik jest z lipca(30) 2007 a Zuzia z sierpnia(31) 2005.

w te cięże taż łatwo nie było zajść-po 8 miesiącach zaszłam w obie ciąże i w obu ciążach dzieci są po hormonach...
Zuze rodziłam mając 26 lat a Dominika 28lat..

no tak Adaś ma dopiero 2 miesiące,ale mam nadzieje,ze Wam sie uda i bedzie starszym bratem:))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry