reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej u nas słonecznie i pranie już korzysta z uroków pogody:)
My zaczęlismy dzień od prania dywanu, kanapy i przebierania Hani bo mąż zostawił na biblioteczce herbatę porzeczkową. Teraz wszystko w ciemno-czerwonych plamach :wściekła/y:. Będzie odplamiać.

Ewuniaf oj, mamy mamy "trochę" ogródka ...prawie 60 arów:-D roboty tyle, że nie ogarniamy.A z grządkami też nie szaleję bo nie ogarnę.

dobra lecę jeść, a Hania już drugie śniadanie zaliczy zapewne żarłok jeden:-D

reklama
Dzięń dobry :)

U nas wiosna na całego :)
Dziś idę ze Stasiem na dzień otwarty w szkole. Mam nadzieję ze mu się spodoba. Staś z każdym dniem co raz bardziej się przekonuję do szkoły i nawet zaczyna się z tego cieszyć że od września wyrusza tam :) Dla mnie to kamień z serca.

Nawet nie wiecie dziewczyny jak Wam zazdroszczę ogródków. Moje marzenie to mieć swoje własne grządki. A tym czasem mam tylko dwie doniczki na mini balkoniku :( Ale co roku sadzę w nich kilka rodzajów ziół. Moje nicponie uwilbiają jeść zielone liście i trawy :/ Czasem muszę ich odpędzać od doniczek bo by mi wyskubały wszystkie zioła.

Zaraz zmykam do sprzątanie łazienki. Miłego dnia.

Hej, jestem i staram sie was na bierząco podczytywac, bo kurcze tyle produkujecie, że przeważnie brakuje mi czasu na odpisawanie....
Ja po trzecim mam dość małych dzieci, marzę kiedy i on będzie większy ...
Ogarnięcie bedismalprzychodzi z czasem, dużo zależy też od samego niemowlaka, przy Oliwii olałałąm wszystko co sie dało, a przy małym już było lepeiej, choć na początku nawet BB sobie odpuśćiłam- taki czas na adaptacje do nowej sytuacji też jest bardzo potrzebny, najpierw dojść do ładu z sobą, domem a potem reszta :) powodzenia w szybkim "ogarnięciu"
Ja dopiero teraz miewam takie nerwy...aż MgB6 zaczęłam brać- polecam, pomaga, wcześniej nic takiego mi sie nie zdarzało a teraz zaczęłam sie o początki depresji podejrzewać...moje od po bajce mają zakaz śpiewania, wrzeszczenia i innych takich

Jestem na etapie myślenia o prezentach, on dłuższego czasu męczą mnie o mikrofony np taki dla Oliwii http://allegro.pl/agatka-gitara-elektryczna-i-mikrofon-statyw-34692-i1498068725.html

a mnie sie podoba to http://allegro.pl/duza-tablica-magnetyczna-dwustronna-gratisy-i1498162987.html

hmmm...........

weroniczka super, że sie synek cieszy, Oliwia też coraz częściej czyta Wiktorii podręcznik i mówi, że może iść, bo już umie czytać :) a dużo 6-latków u was idzie? bo u nas jak pytałam było zadeklarowanych 3 sztuki....

Ostatnia edycja:
izulka - mieszkasz na wsi? :) Oj, przygarnęłabym choć ułamek Twojej ziemi ;-)
Ja mam ogródek, ale "miejski" - poza kwiatkami próbuję pielęgnować krzewy malin i porzeczek, dwa lata temu posadziłam winogron - jeszcze nie owocował - w zeszłym roku czereśnię - też pewnie przyjdzie mi parę latek poczekać na efekty - na resztę miejsca brak, bo musi być ogród do zabaw dzieci, na piaskownicę, grilla :-)
Ale marzy mi się ogródek warzywny.

Weroniczka - powodzenia na dniu otwartym!

Młody pomaszerował do przedszkola - ominęło go wczorajsze topienie Marzanny.

Aniu z tego co wiem to garstka dzieci. Ale nie lubię z Paniami z grupy Stasia o tym rozmawiać bo sprawiają wrażenie niezadowolonych że staś idzie do szkoły. A ja za to co raz bardziej jestem z tego powodu szczęśliwa że opuszcza Pania Anię :) Wczoraj Tadzio mi mówi ( przez ostatnie pół godziny jest u Stasia w grupie ) że nie lubi pani Ani bo bardzo krzyczy a Pani Marta jest fajna. Tak więc utwierdziło to mnie w moich odczuciach co do tej " wychowawczyni".

Leika kiedyś pytałaś czemu na styczniówki 2009 nie zaglądam już. Wiesz jakoś źle się tam czułam. Może dlatego że na grudniu 2007 było wtedy cudownie :/ A teraz to już nie dam rady się tam wbić w wasze przyjaźnie :)

Joaś! Trzymam kciuki za Jureczka!!! Jak bedziesz coś wiedzieć to daj znać!

Ja mam ziemi sporo i jak się przeprowadzimy to chyba pouprawiam warzywek trochę. w tym roku wchodzę w układ wspólnych upraw z bratankiem. zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

Mnie maz przed chwila milego smska przyslal...szkoda ze tak daleko jest i przytulic sie nie moge :-(
Asia Twoj marynarz czy na budowie?
marynarz

Hej Babeczki,

na szybko wlecialam i poczytalam co u Was, niestety nie zdaze juz odpisac, przepraszam kochane..
U mnie angina sie rozpanoszyla, Amelka wyczynia takie cuda przy braniu antybiotyku, ze glowa mala :wściekła/y: Poza tym jest wszystko na nie i o wszystko placz :baffled:
Trzeba to jakos przezyc :-D

Uciekam, ale na '' odchodne '' sciskam Was wszystkie bardzo mocno ;-)

witam okołoobiednio :))))
IZULKA- ja też mam ogród(a w zasadzie ogródek) bo mieszkam w bliżniaku i działka nasza ma 400m-niewiele,ale nam starcza i milusio sie rano latem pije kawkę na tarasie w piżamie :)

JOAŚ- siostro jak tam u Ciebie ?? wszystko do przodu ??:) nadal &&&&&&&&& za powodzenie operacji Jureczka..

WERONICZKA- ręce opadają na takie "wychowawczynie" :/
fajnie,ze Staś sie cieszy-Zuza też:)
u Zuzy na 25 dzieci do szkoły rusza 13 sztuk:)

ANNA.S- fajnie,ze wleciałaś:) Oliwia juz czyta?? szok-Zuza pisze wyrazy i to co napisze wiadomo przeczyta,ale tak to nie czyta..no nic..nauczy sie w szkole:)

LAIKA- jak samopoczucie ??kiedy wizyta??

ASIA,IZA- witajcie kochane :)

MAUREEN- dużo zdrówka życzę...oby szybko choroba poszła won!!!
siły i cierpliwości kochana !!!!
wspieram!

PAWIMI- no własnie,jak u Was z tym skażeniem z Japonii???

ja zaraz rozwieszam pranie na ogród..

reklama
mamo05 - dopiero co byłam na wizycie, w zeszłą środę - następna dopiero przed świętami :-)

Właśnie wróciłam z córą ze spaceru - mała uczy się jeździć na rowerku biegowym :-) U nas piękna wiosna :)

Do góry