reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witajcie,

uszła ze mnie energia, nie mam juz sił a przecież tyle potrafie znieść!!!:no:
nocki nieprzespane ciągną się juz drugi tydzien, wyglądam jak cień i chodze jak cień, bóle głowy powróciły i wory pod oczami... a tyle mam pracy!!!

dzis z Alicją idę do lekarza bo juz nie wiem co mam z nią robić....

wybaczcie ze nie odpisze ale przeczytałam co u Was i do dla mnie najważniejsze
pa

reklama
SEMPE- trzymaj sie dzielnie kochana...wspolczuje ..

JOAŚ- siostro moja ,ale sie z Bartusiem porobiło..prykro mi,e takie wyniki nie halo..ja sie na żelazie u dzieci nie znam bo nie mialam z tym problemu...

EWUSEK- dzieki i nawzajem -ja własnie pije kawkę i jest smaczna :)

ZUZKUS- jak tam suwaczek starankowy ???????????????:))))

WERONICZKA- co u Ciebie ???

Iza-jak u Ciebie ,dzieci zdrowe??

EWUNIA,IZULKA,BEDISMALL- ściskam Was kochane i miłego dnia życzę:)

BEDI- Mam nadzieje,ze Oilatum zrobi swoje i ciałko Patryczka bedzie si :)

PAWIMI- śnieg??? matko i córko- co za anormalia pogodowe jak by powiedział Ferdek Kiepski :)))

Cześć dziewczynki kochane.

Jakaś nie wyspana dziś jestem. Ale wczoraj wieczorem byłam na basenie więc pewnie nie odespałam zmęczenia.

Nie chwaliłam się Wam jeszcze. Kupiliśmy autko. Skodę octavię combii. Mam nadzieję że będzie nam się nim, dobrze podrózowało :)

Czytałm co u Was. Ale już nie pamiętam co komu więc wszystkim życzę dużo siły, energii i humoru. Oby ten dzień był dla nas Wszystkich łaskawy :)

Hej dziewczyny!!! Wczoraj kompletnie nie mialam czasu żeby cokolwiek napisac ale doczytałam wszystko co u was...

Joas synek ma niski poziom samego żelaza czy hemoglobiny?
Pawimi no to nieźle macie z tym śniegiem:szok: oby się szybko pogoda naprawiła!!
Bedismall życzę ci duzo siły, miewam też takie dni że totalnie opadam z sił... Nie martw się niedługo będzie lepiej!!! trzymam za was &&&
Weroniczka super że autko nowe już macie!! Gratuluję zakupu. Zyczę zeby się jak najlepiej sprawowało
Mama a co u Ciebie kochana?? wczoraj wieczorem robiłam "twój" chlebek i właśnie go wcinam z szyneczką przy kawie zbożowej :)

Mi mąż zrobił prezent i dziś rano kupił mi netbooka W mega promocji. Udało się dostać ostatnią sztukę!!! jestem bardzo szczesliwa!!!!

Sciskam was wszystkie babeczki!!!

Ewunia, żelaza, zdecydowanie ponizej normy - 19 przy normie 50-120
Ewa, szczęściara jesteś z tym netbookiem. Mi też się marzy, ale... No właśnie inne wydatki teraz mamy.

Był lekarz, Bartek ma wirusówkę plus wspomnianą alergizacje paciorkowca. Wskakujemy na antybiotyk na 2 tygodnie... No to posiedzi teraz w domu mój mały człowieczek...

Ostatnia edycja:
hej, u mnie też szaro, buro i ponuro...no cóż to tylko marzec...
joaś a o o chodzi z tym paciorkowcem, że cała seria antybiotykowa? Wiktpria na paciorkowca dostała Ospen i przeszło..niestety również z żelazem przygód nie miałam

bedismallpamiętaj, oby do wiosny ! :tak:;-)

weroniczkagratuluje samochodu, w moim guście, szkoda, że i nas nie stać :-(

sempewciąż zęby?współczuje

Alergizacja to oznacza, że przeciwciała są w takiej ilości, ze atakują stawy kolanowe - Bart juz miała taką "przygodę". Wtedy bierze sie ospen w seriach 3 razy 14 dni. przerwa między seriami 6 tygodni. Leczenie długie, siedzieć teraz w domu będzie dwa tygodnie a ja będe "uwiązana". A tylko co Martynia do przedszkola poszła..

Ania pacorkowiec to takie świństwo którego nie da sie pozbyć. Jak się go chwyci to zostaje na zawsze. Ale można go uśpić tak ze przez wiele lat nie daje znać o sobie.
A co do autka nas też by nie było stać gdyby nie alhambra od rodziców którą sprzedajemy i za te pieniądze kupiliśmy skodę.

Joaś ja na żelazie się nie znam zbyt dobrze ale moja mama zawsze nam anemię leczyła codzienną szklanką kwasu buraczanego.

Joaś - mój syn rok temu miał zalecone witaminy z żelazem, ale nie mógł ich pić w efekcie, bo miał od nich problemy trawienne. Odpuściliśmy temat, ale żelaza samego jako takiego nie badaliśmy.
Zdrówka dla Bartusia!

Ja jestem padnięta - na nogach od 5 rano, mała się dusiła przez mega katar, nie udało mi się dokładnie oczyścić noska, do tego 38 stopni gorączki, rozbudziła się a że już świtało, to było po spaniu. Padła o 7 na drzemkę, a dwie minuty później obudził się mój syn :/
Zapowiada się ciekawy dzień...

reklama
Joaś więc jeśli ja mogę ci coś poradzić to tak; jeśli chcesz naturalnie podnieść mu poziom żelaza to na moim oddziale poleca się paniom z anemią żeby codziennie 2 razy dziennie pić sok ze świeżych buraków. Tzn jak masz sokowirówkę czy coś w tym rodzaju to bierze się dwa duże buraki, jedną marchewkę i jedno jabłko. wyciskasz sok i taką mieszankę pijesz. Bardzo bogata w żelazo jest też wątróbka. Jeśli chciałabyś zeby polecić ci jakiś preparat żelazowy to dla dziecka najlepiej przyswajalny jest Ferrum Lek w syropie - nie powoduje takich problemów z przewodem pokarmowym jak inne. Bardzo dobry jest też Sorbifer Durules w tabletkach - tyle że normalnie stosuje się go od 12 roku życia. Czasem jednak lekarze wypisują go też młodszym dzieciom.... nie wiem tylko czy az tak malym. Mam nadzieję ze choć odrobinkę pomogłam. Zyczę duzo zdrówka dla synka i mam nadzieje ze szybko rozwiążecie żelazowy pproblem.

Duuuużżżżoooo zdrowia dla wszystkich chorowitków!!!!

Do góry