reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej my grasujemy od 5.50 tzn ja włóczę się za Hanią a ona tryska energią. Idę z nią na dwór bo tak gania, że zaraz mi padnie a muszę przetrzymać ją do 12:szok:.
Sempe , Ewuniaf witajcie!!! Resztę też witamy serdecznie!!!

Sempe a gdzie chcecie jechać? W kraju? A znalazłaś wtedy ten hotel na zamianę czy nie?

reklama
Izulka wygląda na to że Hanie tak mają!!! Moja co prawda całą noc pięknie śpi ale codziennie budzi się między 5 a 6 i po karmieniu już nie ma najmniejszego zamiau wstawać. Tak więc Hanie to ranne ptaszki!!!:-D
też idziemy na spacerek ale za jakies 30 minut bo muszę jeszcze malucha nakarmić przed wyjsciem. Ja nie wiem dziewczyny ona jest jakaś dziwna. To moje pierwsze dziecko które nie spi na spacerach... Ma szeroko otwarte oczy i dwie godziny gapi się w niebo. Potem ze spaceru wracamy i od razu w łóżeczku zasypia....

Ostatnia edycja:
Witam piątkowo.

U nas zapowiada się ładny dzień więc pójdziemy po przedszkolu złożyć Stasia papiery do szkoły. Mam nadzieję że się dostanie do tej do której chcemy.

Joaś myślę o Tobie i o Twoich znajomych i ich syneczku. Wciąż wierzę że będzie dobrze.

mamo udanego pobytu u rodziców. Nie ma to jak rodzinne spotkania. Ja wczoraj na takim właśnie byłam bo świętowaliśmy obronę mojej siostry. Jak zawsze było wesoło i w ogóle cudownie :)

Ewunia mój Staś też na spacerach nigdy nie spał. Ale też nie pozwalał wozić się w wózku. Całe spacery darł się jak opętany. Ach... Za to Tadzik i Małgosia potem mi to wynagrodzili bo tylko otworzyłam drzwi na pole i juz zasypiali :)

cokies ja zawsze jestem taka dumna jak chodzę z moją gromadką na spacery. I jak ktos się mnie pyta to z wielką dumą odpowiadam że tak i wtedy zazwyczaj słyszę to współczuję pani. Tyle roboty pani ma. Ach... Keidyś okropnie mnie to wnerwiało a teraz odpowiadam że nie ma czego współczuć to bo samo szczęście :)

Resztę kobietek pozdrawiam.

sempe - współczuję Alicji :-( Nam pielęgniarka mówila, że na odczyn poszczepienny można podać okład z sody oczyszczonej rozpuszczonej w wodzie; ponoć zmniejsza obrzęk - ale osobiście nigdy go nie stosowałam.

mama05 - miłej podróży, bawcie się dobrze :-)

ewuniaf - ciekawe świata dziecko Ci rośnie :-) A to, że odsypia spacery w domu, to chyba dobrze, nie? ;-) Masz troszkę więcej wolnego czasu :-D

Ewuniaf, Moja Hanka tez nie spała na spacerach i tak samo jak Staś Weroniczki, darła się wniebogłosy w wózku. Uspokoiła się koło 6 m jak zaczęła siadać... Wychodzenie z nią nie należało do przyjemności...Teraz jest juz fajnie . Biega po dworze i jest zadowolona. A w porze spania zasypia bardzo szybko na spacerze.
Pozostała 2 uwielbiała spać od samego początku w wózku. To takie urozmaicenia:)

Z tymi Haniami to nie tak do końca sie sprawdza bo moja siostra - Hania jeste strasznym śpiochem :-) No chyba że to dotyczy Hań w całkowicie innym przedziale wiekowym :-D:-D:-D
A u nas też ze spaniem jakieś manewry. Olek sie budził kilka razy w nocy a on jest dzieckiem, które bardzo fajnie śpi w nocy więc jak na niego to bylo to dziwne.
Sempe - nas też czeka to szczepienie. Ale idziemy dopiero w maju. Mam nadzieję że Alicję przestanie boleć nóżka.

Mamo - udanego wypadu ci życzę! I wracaj prędko do nas!

Joaś - Jureczek nadal w modlitwie...

Cokies, Weroniczka, Ewunia - wyobrażam sobie jakie to fajnie spacerować z całą gromadką. Wierzę że też tak kiedyś będziemy spacerować w powiększonym gronie

A ja byłam dziś z Oliwią na pierwszej części diagnozy dojrzałości szkolnej, u pani pedagog, wypadła super, pani powiedziała, że jak najbardziej z jej strony popiera szkołe, ależ jestem dumna i blada :-)
bardzo jestem ciekawa co powie pani psycholog, a to dopiero w czwartek ...

A w ten weekend moje dzieci są urodzinoworozchwytywane, najpierw idą do jednej koleżanki potem na noc do babci, bo my ruszamy w trase :cool2:a w niedziele do drugiej koleżanki, dla nich fajnie, gorzej dla mojego portfela ......:sorry:

No niestety, nie tyczy sie to tylko Hań, moje dziecko tez ostatnio wstaje najpóźniej o 6.00 wrr...
Moje dzieci wszystkie lubiały spać na dworze, z Oliwią tylko dwór sprawiał, że miałam chwilkę oddechu od krzyku

Ja też muszę na szczepienie, bo zapalenie płuc nam je odwlokło
A na odczyny może Viburcol? albo nawet coś typu Nurofen?

weroniczkaa co za papiery składasz? bo ja tylko zapisałam dzieci i już...

reklama
wczoraj podałam Małej na noc Viburkol a dzis od rana nurofen ładnie wypiła.

Teraz Maluchy śpią a ja nadal wisze na poszukiwaniach Majówki:-) IZULKA mam ambitny plan wejść na jakis szczyt całą rodziną!!!! Alute tatuś bedzię transportowac chyba:-)
mam nawet jedno miejsce upatrzone, moze dzis juz wieczorem zarezerwuje to Wam zapodam:tak: Izulka np w Wiśle to jaki szczyt polecasz by nie był za trudny dla dzieci???

jeśli chodzi o wakacje w Turcji to zamienilismy tamtą oferte na tą co Tui nam podpowiedzało i rzeczywscie jest korzystniejsza i wcale nie musielismy dopłacać!

Leika dzięki za sposób na okłady!
Mama05 udanego wyjazdu!
Joaś w myślach mam Jureczka.. biedny chłopczyk, niech Bóg ma Go w swojej opiece.

do zaś:cool:

Ostatnia edycja:
Do góry