frez.ja1987
Fanka BB :)
U nas sukces po książeczkachJakieś porady na odpieluchowanie? Może i u nas coś zadziała. [emoji85]

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas sukces po książeczkachJakieś porady na odpieluchowanie? Może i u nas coś zadziała. [emoji85]
U nas sukces po książeczkach [emoji846]
Ja polecam. U syna się sprawdziłoJeszcze nie próbowałam książeczek, a mała bardzo lubi to może rzeczywiście pomogą.
Z Helką mi poszło naprawdę łatwo i szybko. Przed urodzinami ściągnęłam pampersa, wystawiłam nocnik i poszło. Sama od razu siadała, wolała. Miała może z 3 wpadki. Rada to czekać na gotowość, aby sama wołała. Teraz lato to najłatwiej, założyć majtki i tyle.Jakieś porady na odpieluchowanie? Może i u nas coś zadziała. [emoji85]
Z Helką mi poszło naprawdę łatwo i szybko. Przed urodzinami ściągnęłam pampersa, wystawiłam nocnik i poszło. Sama od razu siadała, wolała. Miała może z 3 wpadki. Rada to czekać na gotowość, aby sama wołała. Teraz lato to najłatwiej, założyć majtki i tyle.
Nie jest gotowa.U nas tak łatwo nie będzie. Mała sika pod siebie chyba że ją zawołam na nocnik. Sama kompletnie nie zwraca uwagi. Potrafi zrobić kupę i tak chodzić do póki się nie zoretuję że coś tu śmierdzi...
Może za szybko zaczęłam i teraz zamiast iść do przodu to mamy krok w przód, a potem dwa kroki w tył. [emoji848]
Ja polecam. U syna się sprawdziło![]()
Wiesz dokładnie nie wiem jak to działa, w sensie jak to odbiera dziecko. Myślę też, nie na każde dziecko zadziała tak samo. Chociaż nam pomogło. Później pożyczyłam książeczkę sąsiadce i im też pomogło. My mieliśmy kilka tytułów. Czytaliśmy na zmianę, głównie przed spaniem i w ciągu dnia. Na nocniku czasami też. Syn najpierw wołał jeszcze mając pieluchę, ale nie za każdym razem. Później zdjęłam mu pieluchę i siku w spodnie zrobił może ze dwa trzy razy. Miał niecałe 24 miesiące.Ja wprawdzie na razie mam duże dzieci, odpieluchowane i dopiero 3 brzdąca w brzuchu, ale zapytam jak to działa z tymi książeczkami ? Bo rozumiem, że czytacie na nocniku, ale potem zapamięta, żeby tam chodzić jak ma ochotę się załatwić ? To dla mnie nowość, a może się przydać.![]()
Nie jest gotowa.