• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

TSH niedoczynność tarczycy ciąża

Dziękuję wszystkim dziewczyną które wypowiedziały się w moim poście ☺️ Jestem pełna nadzieji że wszystko będzie dobrze!:) I za wszystkie przyszłe mamy trzymam mocno mocno kciuki ☺️ i gratulacje dla tych które już mają swoje szczęścia obok siebie 🥰

reklama
Dziękuję wszystkim dziewczyną które wypowiedziały się w moim poście ☺️ Jestem pełna nadzieji że wszystko będzie dobrze!:) I za wszystkie przyszłe mamy trzymam mocno mocno kciuki ☺️ i gratulacje dla tych które już mają swoje szczęścia obok siebie 🥰
ja leczyłam sie na niedoczynnosc przed ciąża i miałam w normie wszystko, ale jak zobaczyłam dwie kreski i zrobiłam badania to TSH strzeliło do ponad 6. Dostałam od razu 50 eutyroxu, potem znowu mi endokrynolog zwiększył bo hormony wariowały. Obecnie 26tydzein i z maleństwem wszystko w porzadku:) nie martw sie na zapas, jak zaczniesz brać leki to wierze ze będzie wszystko w porzadku:)

Dziewczyny serduszko biję jak dzwon lekarz mówi że prócz THC reszta badań wszystko prawidłowo przepisał mi Euthyrox N 75 także od jutra zacznę bo czytam ulotkę brać na czczo. Też bierzecie na czczo, czy bez różnicy?

W pierwszej ciąży wyszła mi niedoczynność. Gdzie nigdy nie miałam problemów z tarczyca. Endokrynolog przepisał Euthyrox 25 i on zniwelował TSH. Przez jakiś czas po porodzie tego brałam taka dawkę. W drugiej ciąży już nie potrzebowałam leków (nie brałam leków na tarczycę od x lat-musiałam je odstawić) Tsh przed ciąża jak i w jej trakcie w normie.
Dzieciaki zdrowe. Grunt to "wyprostować" Tsh i wszystko będzie dobrze

reklama
Dziewczyny serduszko biję jak dzwon lekarz mówi że prócz THC reszta badań wszystko prawidłowo przepisał mi Euthyrox N 75 także od jutra zacznę bo czytam ulotkę brać na czczo. Też bierzecie na czczo, czy bez różnicy?
TSH 🙏🏻
Najlepiej brać na noc, bo pół h nic nie daje, ja popijam wodą źródlaną bo mineralna tez wpływa źle na wchłanianie. Po wzięciu leku np żeby wypić kawę z mlekiem bez wyrzutów sumienia to trzeba odczekać min 3h wiec dlatego zdecydowałam z moim endokrynologiem, ze najlepiej jest brać na noc - przez noc się wchłonie i rano żyje się normalnie 😊

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry