reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tydzień na USG niezgodny z miesiaczka

Byłam dziś u lekarza i był zarodek i serduszko ♥️ kamień z serca ;)
Następna wizyta za 2 tygodnie, jeśli będzie ok będę miała założona kartę ciąży.
Mam nadzieję, że już teraz będzie wszystko wporzadku...
Wg wielkości zarodka 6 tydzień + 4 dni.
Dziewczyny wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi i słowa wsparcia! ♥️
Super wieści ja mam to samo według usg 6tydz i 3 dzień według miesiączki 5tydz ale moja gin nic nie mówiła kazała czekać dwa tyg.

reklama
Witam,
Może któraś z dziewczyn miała podobna sytuację.
Ostatnią miesiączkę miałam 02.12.2021
Pozytywny test 28.12
Ostatnie dwa cykle 28 dni (wcześniej 28-31 dni)
07.01 byłam u ginekologa ponieważ dzień wcześniej dostałam plamienie, przestraszyłam się bo wcześniej leczyłam się z niedomogi lutealnej.
Moja gin stwierdziła że to 7 tydzień, pęcherzyk 1,74 (wg niej 6 tydzień i 4 dni) ale nie było nawet pęcherzyka żółciowego.
Stwierdziła że mamy 30% szans że ciąża się jeszcze rozwinie.
Niby mam jutro wizytę ale już wariuje. Nie daje mi spokoju fakt że jak mogę być w 7 tygodniu skoro od om minęło wówczas dokładnie 5 tygodni +1 dzień?
Betę badałam 05.01 ponad 8000 a 08.01 24000.
Dostałam też duphaston 3 x dziennie.
Myślicie że gin się poprostu pomylila o będzie ok? Możliwy jest tak duży rozjazd między wielkością pęcherzyka a om?
Strasznie się martwię...

Raczej pomyłka.Ja np miałam rozjazd 4 tygodnie tylko dlatego, że pomyliłam się przy podawaniu daty ostatniej miesiączki o miesiąc.A tyle przez to się martwiłam.... może miałaś owulację przesuniętą.umów się na usg do innego lekarza bo możliwe że to on coś pokrecił.

Byłam dziś u lekarza i był zarodek i serduszko ♥️ kamień z serca ;)
Następna wizyta za 2 tygodnie, jeśli będzie ok będę miała założona kartę ciąży.
Mam nadzieję, że już teraz będzie wszystko wporzadku...
Wg wielkości zarodka 6 tydzień + 4 dni.
Dziewczyny wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi i słowa wsparcia! ♥️
Witaj🙂 Porównałam nasze sytuacje i jestem w szoku jak są podobne, z tym że ja mam dwa tyg starszą ciążę. U mnie było tak:
OM 19.11
22.12 (34 dc, 4+5 TC wg OM) beta 4050
24.12 (36dc, 5+0) beta 9080
30.12 (42dc, 5+6) beta 38220
Wizyta 3.01. czyli wg OM 6+3 - był zarodek i ❤️
Napisz proszę, jak u Ciebie z objawami ciążowymi? Bo u mnie mało mdłości , nie wymiotuje. Piersi obrzmiałe i bolące. Zmęczenie. Ale martwi mnie ten brak mdłości (trochę czasem "muli")
Czy lekarka podała Ci wielkość zarodka? U mnie było 3,3 mm.

Witaj🙂 Porównałam nasze sytuacje i jestem w szoku jak są podobne, z tym że ja mam dwa tyg starszą ciążę. U mnie było tak:
OM 19.11
22.12 (34 dc, 4+5 TC wg OM) beta 4050
24.12 (36dc, 5+0) beta 9080
30.12 (42dc, 5+6) beta 38220
Wizyta 3.01. czyli wg OM 6+3 - był zarodek i ❤️
Napisz proszę, jak u Ciebie z objawami ciążowymi? Bo u mnie mało mdłości , nie wymiotuje. Piersi obrzmiałe i bolące. Zmęczenie. Ale martwi mnie ten brak mdłości (trochę czasem "muli")
Czy lekarka podała Ci wielkość zarodka? U mnie było 3,3 mm.
Jak cię to uspokoi to ja prawie nie miałam mdłości, może kilka razy czułam lekkie. Śmialiśmy się że taki lekki kac, ale to też sporadycznie. A właśnie karmie 7 tygodniowa córeczkę.
Tylko się cieszyć że cię nie meczy :)

Do góry