reklama

Tyjemy/chudniemy - chwalić się !

reklama
U mnie mały sukces:) uskuteczniłam steper-1500kroków dziennie, i unikam żarcia-choć zdarza mi się coś podjeść słodkiego, ograniczyłam pieczywo i ziemniaki, zamieniłam na kasze, ryż i kochane jak od kilku dobrych tygodni wahała się ok 76-77.5 tak dzis rano 75.4:) coś ruszyło, bo tyle na wadze dawno nie widziałam......ale się cieszę, choć idą swięta i u rodziców pewnie będzie tona żarcia, ale zaraz od nowego roku ostro biorę sie za ćwiczenie, kondycja już się wyrobiła (wcześniej 5 minut cieżko mi było wyciagnąć, dzis dociagam do 25minut!) wiec będzę steperkować na maxa, dzięki kochane za podpowiedź i motywację:)

A ja aby walczyc ze swoim tluszczykiem zamarzylam sobie orbitreka pod choinke :)
I juz sie nie moge doczekac...obiecalam sobie ze jak urodze to biore sie za odchudzanie ale jakos tak bez cwiczen jest ciezko....

oj bez ćwiczeń kiepsko, a i dla samej kondycji sie opłaca! ja na początku 5 minut na steperze i zadyszka,masakra!!! Teraz 30 min i dopiero czuję się zmeczona, wiec jest już coraz lepiej.
Polecam wiec wszystko na czym można sobie poskakac w domku, mi częstoc iezko wyjść z domu, bo cycek uwiązany, a steper to był super pomysł, często mi sie nie chce, ale on stoi na wierzchu i woła mnie wiec jest ok:)

Szyszunka to ja wagowo jestem podobna tylko że u mnie waga od porodu stoi w miejscu :-(, będę chyba musiała wyciągnąć mój stary stepper z piwnicy chociaz on chyba bardziej na nogi pomaga niż na talię a u mnie talia ( a raczej jej brak) to największy problem. Chodzę codziennie na 1,5 godzinne spacery z wózkiem i chodzę szybkim krokiem, po powrocie jestem zmęczona ale waga stoi. Od nowego roku chyba zacznę jakąś głodówkę - nie karmię piersią.

a ja głodować nie potrafię, a bez pieczywa najeść sie nie potrafię, poza tym muszę coś z sobą zrobić, bo po dwóch ciążach mam jeszcze 13 kilo nadwagi plus brzuch jak na 5 miesiac no i niestety chyba pogłębiła mi sie wada kręgosłupa:( bo mam juz takie bóle w krzyżu, ze chyba lekarza odwiedzę:( do tego 7,5 kilo miłości do dźwigania..... dlatego i dla kondycji i rehabilitacji musze zrzucić trochę sadła, tak 6 byłoby optymalnie, no a steper nie tak tylko na nogi działa, pupę podnosi rewelacyjnie, efekty widać prawie natychmiast, z brzucha też trochę spada, bo zapinam pasek o dziurkę dalej! no a wysiłek aerobowy naprawno powoduje spalanie ogólne tłuszczu, a nie tylko z nóg, wiec oby mieć równe tempo i spalać nasze nabytki:)
chcę tez sobie kupić pas neopropenowy albo spodenki, żeby jednak ruszyć mocniej brzuszek:)
ps u mnie talia jest, tylko brzuch wypięty i saedełkiem pokryty, ale talia już się pojawiła.

a moze dieta dukana mozna jeesc tylko okreslone produkty ale za to bez liczenia kalorii i wielkosci porcji;-)
duzo sie chudnie nie czuje sie głodu,ale oczywiscie nie dla kazdego ona jest

reklama
No tak tylko z tymi dietami jest tak ze dzialaja ale jak ja odstawiasz to kilogramy wracaja z nadwyzka :( niestety...
Takie juz sa te wszystkie diety....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry