reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Nie, nie smarowałam niczym. Wg lekarza wysypka utrzymuje się ok 3-4 dni. U nas własnie tak było, pewnie rano już śladu po niej nie będzie ;-)

u nas wysypka była ze dwa i pół dnia, teraz ani śladu po trzydniówce:tak:

pytałam przy okazji pediatry czy bedzie bilans roczniaka a ona na to że Ami tak dobrze zna że uważa to za zbędne wie co mała potrafi, na bieżąco jest ze stanem zdrowia a i tak widzimy sie na szczepieniu w 13 miesiącu więc kolejna wizyta jej zdaniem mija sie z celem
do tego pytała jak mała znosi pobieranie krwi z paluszka z że znosi bardzo dzielnie9nawet nie zauważa że jej krwi ubywa) to bedziemy kontrolnie krew badac co miesiac, ale juz bez wizyt malej u niej w gabinecie
przychodzi rodzic po skierowanie, idzie na badanie i przychodzi z samymi wynikami jezeli jest cos nie tak to dopiero przychodzimy z mała wszystko bez wcześniejszego umawiania sie, nawet w czasie wizyty innego dzieciaczka możemy ja poprosic a ona wyjdzie i obejrzy wyniki:-)

reklama
A u nas nie robią bilansu roczniaka :-( Taką mam durną przychodnię... :-(
\

nie tylko u Was się nie robi. moja znajoma lekarka mówi, że w Polsce nie robi się bilansu roczniaka tylko dopiero bilans dwulatka
a przedtem dziecko sie bada przed szczepieniem MMR, w niektórych przychodniach po ukończeniu 12-miesiąca, w niektórych miesiąc później

U nas bilans roczniaka jest rowno ze szczepieniem - w naszym przypadku dwa tygodnie po urodzinkach, nie sadze, zeby te kilka tygodni takie wazne byly, w koncu nasze maluchy juz az tak bardzo nie przybieraja jak w pierwszych miesiacach zycia. No i po co dwie wizyty - zwlaszcza jesli dla dziecka to trauma jak u nas...:eek:

U nas podobnie jak u Karoo bilans razem ze szczepieniem, mała idzie 6 wrzesnia czyli tydzien po urodzinach, jestem ciegawa ile jej przybyło na wadze?;-)

A u nas nie robią bilansu roczniaka :-( Taką mam durną przychodnię... :-(

leika u nas tez nie robią...
chociaż, ostatnia kontrola była swego rodzaju "bilansem". polegała na zważeniu i zmierzeniu malej i oglądnięciu przez lekarkę...ale zapomniałam napisać - z okazji roczku dostałyśmy paczkę z próbkami, ulotkami i książeczkami - całkiem sympatyczny gest ze strony przychodni...

a tak w ogóle w piątek idziemy do ortopedy i na usg bioderek

Dobrze, ze maluszki juz prawie zdrowe :tak:

Co do bilansu roczniaka to nie wiem jak to u nas wyglada, ale jak 30-go pojdziemy na szczepienie to przypuszczam, ze pediatra zerknie na mala dokladniej - przynajmniej mam taka nadzieje ;-)

Ewa, mily gest ze strony lekarzy, ze obdarowali Was probkami! Fajnie, u nas niestety skapia takich rzeczy :-p

Kurcze, nie bylam w lipcu (a mialam byc) na USG bioderek :szok: Umowic sie czy nie robic kolejnego badania skoro wszystkie dotychczas wychodzily prawidlowo?

reklama
U nas tez dopiero bilans dwulatka robia:baffled:

Ewa - fajna przychodnia:tak:

Sandra - ja bym sie wstrzymala i poszla skontrolowac biodra itd. do ortopedy, jak juz mala zacznie chodzic ( u nas tak zalecaja):tak: Zwlaszcza, ze do tej pory oki bylo:tak:

Do góry