reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

I jestesmy po szczepieniu MMR II - pediatra powiedziala mi, ze skutki uboczne po MMR moga byc identyczne jak po innych i oni sie nie spotkali jeszcze z jakimis powaznymi objawami poszczepiennymi - poza marudzeniem, goraczka i obrzekami w miejscu wklucia.
Kolejne szczepienie w polowie stycznia :tak:

Sara wazy 10,2 kg i ma 76 cm (czyzby zmalala :confused:;-))

reklama
:-D :-Dmoze wczesnie lub teraz zle zostala zmierzona :)))))))) ale i tak z niej duza i sliczna panienka ...a my po tym szczepieniu ( chba odpowiednik polskiego ) tydzien po mielismy mala goraczke ...tak jak przewidzial lekarz

I jestesmy po szczepieniu MMR II - pediatra powiedziala mi, ze skutki uboczne po MMR moga byc identyczne jak po innych i oni sie nie spotkali jeszcze z jakimis powaznymi objawami poszczepiennymi - poza marudzeniem, goraczka i obrzekami w miejscu wklucia.
Kolejne szczepienie w polowie stycznia :tak:

)

my tez mielismy MMR. ale zapisali mi jeszcze wizyte 5 listopada, nie wiem tyko czy to jakies szczepienie czy cus, a siostra nie pamieta(byla z mala na szczepieniu), ze nawet cokolwiek wpisali do ksizeczki

Sandra, a przeciw czemu to szczepienie w styczniu?

my tez mielismy MMR. ale zapisali mi jeszcze wizyte 5 listopada, nie wiem tyko czy to jakies szczepienie czy cus, a siostra nie pamieta(byla z mala na szczepieniu), ze nawet cokolwiek wpisali do ksizeczki

Sandra, a przeciw czemu to szczepienie w styczniu?
redaktorka w styczniu będzie to uzupełniajace na HiB i te co były razem z nim

Kurczę a ja nie wiem czy mała szczepić bo dalej wyników nie mamy i na dodatek termin nam już przeleciał a zeby było wesoło to prawdopodobnie mała będzie jeszcze raz kłuta do wyników. Okaże sie jak dodzwonie sie do łaskawj pani doktor.

I jednak Matyla ma chorobę lokomocyjna:-( Daję jej lokomotiw ale to nie zawsze skutkuje więc jak gdzieś jedziemy to nie tylko jej biorę cos na przebranie ale i sobie:baffled:

Dzustta :szok:to straszne zeby kloc mala jeszcze raz bo jakies barany non stop cos papraja. Mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze i ze sprzet tez bedzie potrafil odczytac badania. A do choroby lokomocyjnej to tylko jeden plus taki ze sie z niej wyrasta.:baffled:

Dzustta, to jest nieprawdopodobne, zeby jeszcze raz musiec kluc mala, bo nie ma wynikow :baffled::wściekła/y::no: No po prostu to sie w glowie nie miesci :wściekła/y::szok:

A Sara ma katar od 2 dni, wiec mam totalnie nieprzespane noce, bo mala budzi sie non stop, bo trudno jej oddychac, a nie wie, ze buzia mozna :baffled: Do nosa nie pozwala sobie nic zaaplikowac - wczoraj dostala histerii jak na sile psiknelam jej Sterimarem :szok:
Nie wiem czy ten katar ma zwiazek z MMR czy po prostu byl po szczepieniu oslabiony organizm i zaraz sie cos przyplatalo :baffled: Goraczki nie ma, apetyt troche mniejszy, ale je i humor tez jej dopisuje (wczoraj byla rano troszke marudna, ale to dlatego, ze sie nie wyspala). Sladu po szczepieniu nie ma - malenka czerwona kropeczka w miejscu wklucia.

reklama
Do góry