reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

A my jestesmy po wizycie u alergolog i tak:
  • na wszelki wypadek do 3 roku zycia mam dawac Sarze Bebilon Pepti (wypisala mi recepte na 8 puszek :-p, a u nas w osrodku zdrowia wypisuja jednorazowo max. 4)
  • codziennie wieczorem mam Sarze podawac 10 kropli Zyrtecu
  • jak bedzie miec jakies zaognione zmiany na ciele to smarowac Pimafucortem (malutka tubka 25zl :baffled:, a Sara czasami ma pol plecow i brzucha zaognionych :baffled:)
  • moze jesc jogurty, sery, maslo itd., ale w ograniczonych ilosciach, tzn. jak zje jogurt to juz nie podawac zoltego sera itp.
  • powinna wyrosnac z tych nietolerancji do 3, max. 4 roku zycia - zobaczymy ;-)
  • no i kosmetyki dla alergikow, czylo np. Emolium tak jak uzywamy :tak:
nie za dobrze.ewka wyrosła z alergii.je wszystko łacznie z mlekiem kartonowym,śmietaną w zupie itp. i dzieki bogu :tak:

reklama
Ktora to zapeszala, ze wszystkie dzieci zdrowe?? Jagoda nam sie rozchorowala. Rzekomo niezyt gardla, ale zwazywszy na goraczke ponad 38 stopni to jakos w to nie wierze. Poza tym ida nam piatki - ale oczywiscie lekarka stwierdzila, ze absolutnie, zabki nie ida. Ciekawe, ze u nas lekarze zawsze tak mowili a tydzien pozniej Jagoda z nowymi zebami latala...

Karoo- jeżeli zawsze Jagoda gorączkowała a później latała z nowymi ząbkami to myśle ze tym razem to też ząbki, zwłaszcza ze sama stwierdziłaś idace piateczki, u nas też lekarka nigdy nie widziała idacych zebów:-p w każdym bądź razie duzo zdrówka dla malutkiej:tak:

a my niby mielismy miec dzis szczepienie i co sie okazalo? ze nie mamy zadnych :D ostatnie szczepionki byly w pazdzierniku i nie potrzeba kolejnych do momentu gdy szantusia ma 4 latka :D

jedyna - dodatkowa- nieobowiazkowa szczepionka jakbysmy chcialy bylaby przeciwko zoltaczce typu A- czyli tej z jedzenia i picia czy jakos tak.. poleca sie dzieciom ktore podrozuja itd.. wiec pewnie sie zdecydujemy ale nie chcialam jej dzis kluc niepotrzebnnie wiec poczekamy na bilansik u pani doktor i wtedy :D

reklama
mam problem piknie na dworze a mi lekarka kazala siedziec w domu i tu moje pytanie Julka nie ma goraczki juz od 2 tygodni prawie ale bierze antybiotyk juz drugi powiedzcie mimo ze jest leczona na zapalenie oskrzeli to mozna wyjsc czy nie:confused::confused::confused::confused: dodam ze nie kaszle i nie ja juz kataru.

Do góry