reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Mada może poczekaj, poobserwuj małego - jedna kupka może być czasem nietypowa i nic się nie będzie działo, a tak na marginesie, to zauważyłaś to w pieluszce czy zrobił ją na twoich oczach. Bo jeżeli w pieluszce widziałaś jakąś część kupki wodnistą, to mogła się rozwodnić pod wpływem siusków - tak mi sie wydaje:confused:

reklama
widziałam w pieluszce i na własne oczy bo akurat mierzyłam kapselkowi temperature ale wydaje mi się że wszystko z małym jest wporządku chociaż dziś robi sobie troszke dłuższe przerwy w jedzeniu 3-4 godz zwykle jada w ciągu dnia co 2 godz.

Madzka, ja bym na wszelki wypadek sie przeszla, moje dziecko jak juz bylo chore ale nie mialo jeszcze objawow bolowych (uszka jeszcze jej nie przeszkadzaly) to byla taka dziwna, ze jadla inaczej niz zwykle i bardzo duzo spala, a poza tym lepiej byc nadgorliwa matka niz potem sie dolowac, ze czegos sie nie dopatrzylo. Pewnie kapselkowi nic nie jest, ale wedlug mnie lepiej chuchac na zimne.

My bylysmy na szczepieniu w poniedzialek, bralysmy szczepionke skojarzona, zeby mala miala mniej wkluc i co?? Pani pielegniarka zle sie wklula z zoltaczka i Jagoda zamiast dwa razy to byla kluta trzy... :wściekła/y: Na szczescie wszystko jest ok, nie goraczkowala po szczepionkach, ramionka miala oba niespuchniete (a nawet nie smarowalam altacetem w zelu jak kazala), tylko nastepnego dnia zrobila rzadsza kupke. Poza tym jest ekstra :) Wazyla 6050 i mierzyla sobie 58 cm, ale moim zdaniem ma spokojnie 60, bo miala nozki podkurczone. W koncu w 56 juz mi sie dawno nie miesci, a i 62 w wiekszosci juz za male... Strasznie dlugie raczki ma to moje dziecie i korpusik...

o jejciu to ta moja Juleńka taka malutka przy waszych bobaskach zaledwie 4310 g, no i niektóre ubranka rozmiaru 56 jeszcze na nią wchodzą... chociaż w sumie malutka się urodziła:-D

Kurdee niepokoi mnie jedna rzecz Mała nie robiła kupki przez cały wczorajszy dzien do tej pory hmm czy to moze byc skutek tego, ze w srode miała szczepionke??

Jaaga, tego Ci nie powiem, ale powiem Ci, ze takie rzeczy u maluszkow zmieniaja sie z dnia na dzien. Jeszcze cztery dni temu moje dziecko robilo kupe jedna na dwa-trzy dni, teraz robi codziennie. Moze to jedna z takich zmian wlasnie?? Mysle tak czy siak, ze nie masz sie czym denerwowac :)

Jaaga, to normalne....dzieci moga nie robic kupy przez 4 dni i nie trzeba sie martwic. po prostu normuje sie to wszystko. moja mala tez tak miala i sie przestraszylam, zapytalam pediatre a ona na to ze to normalne. wszystko jest ok, chyba ze mala sie prezy, placze i ma problem ze zrobieniem kupy to wtedy idz do lekarza

My też dzis zaliczyłysmy szczepienie :) Chyba ja się więcej nacierpiałam niż moja maleńka. Krzyknęła na wkłucie ale nie płakała za to jak wróciłyśmy do domku to taka marudna była teraz zasnęła. Moja gwiazdka dziś ważyła 5535 i mierzyła ok 63cm (pani miała mierkę o długości 61cm ). Zaczynam się niepokoić że tak mi bardzo tyje. Przy wypisie ze szpitala ważyła 3470 czyli przez 1,5 msc przytyła 2 kg, Już od tygodnia daję codziennie herbatkę z kopru włoskiego (50-100 ml) raz dziennie a reszta cycek, nie dokarmiam mlekiem ponieważ wczesniej dałam trochę aby się do btuli przyzwyczaiła to na buzi pojawiły się jakieś krostki a że cycki mam pełne więc zaprzestałam narazie praktyk z mlekiem sztucznym.

już wiem co było przyczyną tej wodnistej kupki syropek :eek: Kapselek wraca powoli do zdrowia tylko ma jeszcze katarek .

reklama
Do góry