reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
agnieszka cale szczescie ze Karolci nic powaznego nie jest i po paru dniach stosowania masi na pewno jej przejdzie. Wazna jest szybka reakcja i leczenie i na pewno wszystko bedzie dobrze.;-)

reklama
A unas w domu angina ropna Sandrunia ma :-( wczoraj przez cały dzien miala 40 stopni goraczki i nichym niechciała się zbić:no: dzis juz troszke lepiej ale niechce wziasc do buzi antybiotyku:wściekła/y:

xmamuśka dużo zdrówka dla Sandruni:tak:
może spróbuj obniżyć temperaturę w ten spsób, że włożysz Sandre do wanny z ciepłą wodą i ędziesz powoli dolewać zimnej.
Moja mama tak robiła, bo moja siostra czesto miała\wysoką gorączkę gdy była chora.
Ten sposób pomagał.:tak:

z tego co pamietam ze slawetnego programu na tvn style to trzeba dziecku podawac duzo plynow, nie zanurzac w zimnej wodzie ( ale sposob Kasiulki chyba jest oki) no i na zbicie podawac na zmiane paracetamol i cos innnego, tylko nie pamietam co i wazne zeby to bylo wlasnie na zmiane :-)

xmamuśka - trzymajcie się dzielnie!!! Dużo zdrówka dla Sandruni!!!
Nurofen dla dzieci - to taki bardzo dobry lek na zbijanie temperatury :tak:a o tym sposobie z kąpielą w coraz to chłodniejszej wodzie słyszałam same dobre rzeczy i wszyscy mówią, że jak nic już nie pomaga, to ta kąpiel na pewno pomoże :-):tak:

Xmamuska trzymam kcikaski by szybko angina poszla precz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Agniszka moja corcia tez miala takie cuda na sisi i masc na recepte pomogla u mnie okazala sie ze Natalka ma uczulenie na wlasny mocz ale tylko i wylacznie w kontakcie z pieluszkami firmy pampers przy innych nic jej sie nie dzieje.
A co do obnizania temperatury woda to ja zastosowalam to tylko raz i moja emilka dostala po tym drgawek i zsiniala:zawstydzona/y: ile ja strachu mialam i nerwow..... wiecej juz jje nie zafunduje takiego relaksu:eek::no:

... bo z tą wodą trzeba bardzo ostrożnie :tak:. Kąpiel powinna zacząć się od temperatury o 1 stopień niższej niż aktualna temperatura ciała dziecka czyli przy temperaturze 40 stopni woda powinna mieć temperaturę 39 i gdy dziecko się już oswoi z tą temperaturą to wtedy trzeba dolać znowu odrobinę zimnej wody, ale woda nie może być za zimna, bo dziecko wtedy może dostać szoku termicznego.

Nam powiedziała pediatra, że jeśli się tą kąpiel stosuje tak jak opisałam powyżej to nie ma prawa stać się dziecku żadna krzywda .... ale ja jeszcze tego nie wypróbowywałam ....

Agnieszka Jak sisi Karolinki po tych paru dniach, lepiej?

Xmamuśka Dużo zdrówka dla Sandruni i dla ciebie dużo siły. Mam nadzieję, że twoja młodsza córcia się nie zarazi od starszej. A jeśli chodzi o zbijanie temperatury to można robić zimne okłady na czoło. Jak Witek miał temperaturę to mu je robiłam i pomogło. To co pisała Karlam to też ponoć jest dobry sposób. A chodziło w tym programie o podawanie na zmianę paracetamocu i ibufenu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry