reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

U pediatry

Ludzie skad oni biora ceny na te szczepionki?? :wściekła/y:

My niestety tez idziemy dzisiaj do lekarza. Robert ma zatkany nosek, strasznie mu cos tam w nim przeszkadza. Gruszka nie zdaje egzaminu, nawilzanie tez nie. :no: No i na 14 jestesmyumowieni, ciekawe co lekarka powie. No ale dzieki temu bede wiedziala ile wazy i co zrobic z ta schodzaca skorka w pachwinach. Bratowa mi wczoraj powiedziala, zeby smarowac Penatenem. Zapytam lekarki i jak potwierdzi, to bdziemy sie smarowac. :tak:

reklama
aph, nam wczoraj lekarka powiedziała, ze tej schodzącej skórki nie można smarowac sudokremem, bo on znacznie spowalnia ten proces. Filipowi tez ciągle schodzi. ja przy kąilei staram sie dobrze tam umyc i później porządnie osuszyc. no i od wczoraj nie smaruje w pachwinach sudokremem. wogóle przestałam pupe smarowac sudokreme, z zaczelam krememm z bubchen

Elu nie smarowac?? Sudokremem nie smarowalam, ale Linomagiem i z Nivei. Ostatnio zasypalam mu to pudrem i jakby troche pomoglo, ale caly czas schodzi. Juz masc nagietkowa tez mu daalam na to. Ech... mam nadzieje, ze ta lekarzka powie mi dzisiaj cos konkretnego. Dobrze, ze przynajmniej Go to nie boli, bo nie protestuje przy przecieraniu. :no:

Aph ..... nam Linomag rewelacyjnie pomógł i dostał w domu miano kremu do zadań specjalnych, nawet na odparzoną pupkę (zrobiła mu się w ciągu jednej nocy, bo tak ładnie zasnął, że nie chciałam go budzić przewijaniem :eek: ) się sprawdził :tak: . Powodzenia u lekarza, oby było mało ludzi

A ja do smarowania uzywam wylczanie wazeliny, i calkiem niezle sie sprawdza, pupcia narazie gladziutka i nieodpazona :p

Nam bephanten polecali wszyscy (lekarze i połozne) jako krem już na problemy, a nie profilaktycznie.

Powiem Wam, że najbardziej mi pasowała szpitalna robiona maśc na pośladki. Byla fajna, nieco rzadsza. Skorka na pupci i wszedzie po niej mięciutka i nie odparzona. Niestety się skonczyla i teraz używamy kremu na odparzenia nivea, ale jest bardzo gęsty :eek:

Srednio tez jestem zadwolona z chusteczek Nivea Creme. Są bardzo lekko nawilżane (często jest problem by doczyścić dupcie) i bardzo szybko wysychają.. (niemalze w rękach). Polecacie jakieś inne? (moze pampers?) albo jakiś inny, nieco rzadszy krem??

Doktor obejrzał nasze podejrzane potówki i kazal smarowac spirolkiem - a wlasciwie zcierać je wacikiem i zasypywać mąką ziemniaczaną.

Będziem działać..

Sluchajcie teraz jak bylam w szpitalu to mieli tam rewelacyjna masc robiona w aptekach wlasnie dzis ide do aptekiz realizowac recepte:
jej skald musza mi roszyfrowac w aptece bo ja tego nie rozczytam ale jak tylko babka mi powie to od razu wam wrzuce mzoe ktoras sie skusi jest w niej lanolina i wazelina tego jednego skaldnika nie moge rozpracowac:wściekła/y: :wściekła/y: no i podam jakie proporcje

Abeja, ja tez sie nacielam na te chusteczki nivea. pampersa są zdecydowanie lepsze i duuuzo wilgotniejsze.
ja mam krem bubchen, taki w puszcze i jest całkiem całkiem. napewno rzadszy od sudokremu.

reklama
Ja miałam Dzidziusie i nie było źle, a teraz mamy z Bambino i są jescze lepsze od tamtych .... no bo czyszczą pupkę do czysta

Do góry