reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U pediatry

Powiedziała, że widziała już dzieci z gorszą wysypką i mam się nie sugerować książkami, bo każde dzieci inaczej choroby przechodzą! Podobno im wyższa była temperatura tym większa wysypka! Boje się, teraz jakoś udało jej się zasnąć, ale męczy się okropnie:-:)-(.

.... biedna Hania :-(

reklama
A my byliśmy w sobotę i dzisiaj u pediatry, bo Mateuszek strasznie nas nastraszył i zaczął wywracać oczki tak dziwnie do góry .... wyglądało to strasznie :-:)-:)-:)-:)-( ... nic nie pisałam o tym do tej pory, bo tylko płakałam jak bóbr i nie wiedziałam jak to w ogóle opisać :-:)-:)-(Baliśmy się bardzo i dalej boimy się, że to reakcja poszczepienna na szczepionkę skojarzoną, którą dostał w środę.

... w sobotę nasza pani doktor kazała nam przyjechać z nim do siebie do domu ... zrobił u niej z 3 razy tak tymi oczkami i powiedziała, że nie jest to ładne, ale na szczęście Mateusz robiąc to nie traci z nami kontaktu, robi to świadomie i trwa to dosłownie sekundę lub dwie.... sama nie chciała się określić co to może być ... powiedziała tylko, że mogą to być drgawki bezgorączkowe albo brak elektrolitów, ale pojechaliśmy do szpitala zrobić mu od razu wszystkie zalecone badania krwi i elektrolity są w porządku ... jedynie wynik z magnezu mamy odebrać dopiero jutro ....

Przepisała mu Luminal, kazała zrobić termin u neurologa i przyjść dzisiaj. Wczoraj Mateuszek już robił to dużo rzadziej ... a dzisiaj ani raz ... pani doktor po zbadaniu go powiedziała, że dzisiaj nie można się do niczego przyczepić, bo rozrabiał u niej jak zawsze ... zresztą w sobotę też rozrabiał jak zwykle i żadnych innych objawów poza tym wywracaniem oczek nie było ... no ale decyzję o odstawieniu lub zmniejszeniu leku ma podjąć jutro neurolog.

Dziewczynki kochane .... strasznie się o niego boję :-:)-:)-:)-:)-:)-(

Biedna Hamusia. Ponoc na swedzenie pomaga kapiel z platkach owsianych, ale jakie proporcje i jak to zrobic ( tak sobie wyobrazam, ze chyba ugotowac i wlac do wanny) to juz nie wiem, moze znajdziesz cos w necie. ponoc rewelacyjnie pomaga. No i co najwazniejsze nie zaszkodzi, bo to naturalne. :tak:

Tika, :no::-:)no: biedactwo , nawet sobie nie wyobrazam, co musicie przechodzic. ALe nie martw sie jak zrobili wszystkie badania i jest ok, to napewno tak jest, moze to faktycznie reakcja na szczepieonke? A ktora dawke dostal?

Dziękuję dziewczynki ....

aph ... to już była trzecia dawka, czyli ostatnia. Pediatra mówi, że to nie powinno być od szczepionki, bo te skojarzone są bardzo bezpieczne ... ale powiedziła, że nie powinno, a nie że nie jest ..... a ja się na ten temat od soboty tyle strasznych rzeczy w necie naczytałam, że szok :-:)no:

Tika trzymajcie sie cieplo:-(A netem sie nie przejmuj i nie czytaj juz wiecej!!bo zawsze sobie mozna jakas chorobe wynalezc..wiem z autopsji;-)

Tika to dobrze, ze ostatnia dawke dostal. Teraz juz ma spokoj i bedzie wracal do siebie. Nie martw sie i tak jak pisze Skakanka, nie wierz we wszystko co w necie pisze, bo ja tez sie na poczatku doszukiwalam u mojego dziecka wszystkich mozliwych chorob, jak tylko odkrylam jakies inne zachowanie niz normalnie. Teraz juz "jade" na wyczucie. :tak:

Glowa do gory, jutro bedzie lepiej, najwazniejsze, ze wszystko minelo, pewnie to nic powaznego. Kiedy masz termin u neurologa? mam nadzieje, ze jakos blisko, zebys sie niepotrzebnie nie stresowala. U nas niestety sie czeka kolo miesiaca na wizyte. :no:

Tika nie przejmuj się, napewno będzie dobrze! I rzeczywiście nie czytaj za dużo, bo jeden objaw może świadczyć o wielu chorobach, a po co się niepotrzebnie stresować! Musi być dobrze i koniec! Hania też miała już 3 dawki szczepionki skojarzonej i nic jej nie było! Trzymamy kcuki, żeby było wszystko ok:tak:. Głowa do góry:-).

Dziękuję Wam bardzo za słowa pocieszenia. Z tym netem to macie rację ... dam sobie spokój bo zeświruję czytające te wszystkie rzeczy ....

U nas termin u neurologa normalnie na kase chorych to za 2 miesiące :wściekła/y:, więc idziemy jutro na 19.00 prywatnie.

Byłam z Mateuszkiem teraz półtorej godzinki na spacerze i jak mu słoneczko zaświeciło w oczki to znowu je tak wywracał :-:)-:)-:)-( ... i to kilka a może nawet kilkanaście razy :-:)-:)-:)-:)-(.... a już troche byłam uspokojona ... bez sensu ... nie wiem co myśleć :-(

reklama
Tika, aż mi się słabo zrobiło! Nie wiem co powiedzieć, napewno to tylko tak okropnie wygląda, a w sumie nic takiego. Ale na drugi raz to nie bucz po kątach, tylko mów jak coś jest nie tak!!!!!! W końcu nie jesteś sama i wszystkie styczniaki to nasze dzieci! Pisz jak tam Mateuszek się czuje i co to za reakcja. Mnie jakoś się wydaje, że to może być ten magnez... pamiętacie skórcze łydek w ciąży? To też taki objaw neurologiczny. A poza tym mój chrześniak jak był mały miał drgawki jak był chory, ale nigdy przy tym nie było gorączki. Robili mu wszystkie badania włącznie z EEG w kierunku padaczki i nic nie wykazały. Neurolog powiedział, że mały z tego wyrośnie- no i wyrósł:tak:

Do góry