reklama
M
MariaOla
Gość
aanneettaa, moja Amelka też ma wzmożone napięcie mięsniowe, na którym żaden lekarz się nie poznał, tylko spostrzegawcza mamusia to wypatrzyła jakieś 2 m-ce temu.
to znaczy co wypatrzyłaś ? Ja nie wiem jak się na tym poznać

Amelka od samego początku miała tendencję do wyginania się w jedną stronę jak trzymało się ją na rękach twarzą do siebie. Zaniepokiło mnie to, że jak leżała w wózku to wiecznie "spadała" na prawą stronę, nigdy lewą. Poza tym jak zakładałam jej spodnie lub rajstopki to strasznie prężyła prawą nogę. Teraz już wiem, że były oznaki już wcześniej, ale do głowy tego nie brałam. Jak była zupełnie malutka to strasznie prężyła się przy cycusiu jakby miała kolki ale to były już oznaki napięcia mięśniowego.
Na wizytach u pediatry zawsze lekarz mówił "jaka ona silna i sztywna" ale to wynikało z napięcia.
Na wizytach u pediatry zawsze lekarz mówił "jaka ona silna i sztywna" ale to wynikało z napięcia.
A
ania_zywa
Gość
Jestem tylko na chwilkę, żeby Wam powiedzieć, że Hania już zdrowa! Gorączki już nie ma, wysypka na brzuszku sie pojawiła - trochę wygląda jak potówki, więc nie wiem... Ale ważne, że już nie gorączkuje i od razu inne dziecko:-)
. Ale ząbka pokazać nie chce

. Zaciska dziąsła i koniec
.

tika
Mamy styczniowe 2007 Mama Mateuszka
Jestem tylko na chwilkę, żeby Wam powiedzieć, że Hania już zdrowa! Gorączki już nie ma, wysypka na brzuszku sie pojawiła - trochę wygląda jak potówki, więc nie wiem... Ale ważne, że już nie gorączkuje i od razu inne dziecko:-). Ale ząbka pokazać nie chce
. Zaciska dziąsła i koniec
.
.... no sorrki, bo pytałam o zdrowie Hani na innym wątku, ponieważ tego jeszcze nie czytałam ... a naprodukowałyście tego dzisiaj dziewczynki, że hej .. aż się dziwię, że powoli jednak udaje mi się dojść do końca

U nas ta wysypka też była taka mini ... mini, więc na pewno wszystko jest już ok :-)
A
ania_zywa
Gość
Tika, mówisz, że wysypka u Was była minimalna a Hania jest obsypana cała!!!! Całą noc nie spała, płakała... Czy to ją może swędzieć albo piec? Dziś w świetle dziennym zobaczyłam, że nie ma miejsca na ciele bez wysypki:-(. Od razu poszłam do pani doktor zapytać, czy wszystko ok, bo czytałam, że wysypka umiejscawia się na brzuchu i plecach, a ona wszędzie ma
. I jeszcze tn ząb, tak mi jej żal:-(.

tika
Mamy styczniowe 2007 Mama Mateuszka
ania_zywa ... 

, a co powiedziała pani doktor?????

reklama
A
ania_zywa
Gość
Powiedziała, że widziała już dzieci z gorszą wysypką i mam się nie sugerować książkami, bo każde dzieci inaczej choroby przechodzą! Podobno im wyższa była temperatura tym większa wysypka! Boje się, teraz jakoś udało jej się zasnąć, ale męczy się okropnie:-
-(.
Podziel się: