reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Uczulenie na dłoniach

Rybka89

Zaciekawiona BB
Hej.
Nie wiem czy mam się martwić, ale dostałam jakiegoś uczulenia na dłoniach. Czerwone i szorstkie. Jestem w 9 tyg. Dodam, że nigdy nie miałam żadnego uczulenia. Do gina idę dopiero za tydzień, ale umówiłam sie tez do ogolnego lekarza na poniedziałek. Czy wiecie coś na ten temat co to może być i czy miałyście podobnie?

reklama
Hej.
Nie wiem czy mam się martwić, ale dostałam jakiegoś uczulenia na dłoniach. Czerwone i szorstkie. Jestem w 9 tyg. Dodam, że nigdy nie miałam żadnego uczulenia. Do gina idę dopiero za tydzień, ale umówiłam sie tez do ogolnego lekarza na poniedziałek. Czy wiecie coś na ten temat co to może być i czy miałyście podobnie?
Miałam coś takiego przez mydło. Kupiłam inne i problem zniknął.

Ja sana nie wiem od czego to mam. Niczego sie nie donyslam, bo nie mialam uczulenua na nic nigdy a i nie zmienialam mydla, plynow czy tez kremow zeby bylo cosnowrgo tomoze bym wiedziala.. Udalo mi sie na dzis wizyte do ogolnego zalatwic. Ide na 9.20 i bedzie jasno

Ja też nigdy nie miałam takich cyrkow a właśnie teraz mam. Szczególnie zima. Pytam o plyn bo fairy najbardziej podrażnia i znam kilka osób które uczulili i mnie również. Ogólnie środki do sprzątania plus ekspozycja rąk na zimnie daje taki efekt . W lato problem właściwie nie odczuwalny. Parafina bardzo pomaga. Z kremów elo baza i dermokosmetyki

Ja jestem już już końcówce 16 tygodnia. W zeszłym miałam wlasnie takie uczulenie dziwne. Jak by krostki i wysuszona skóra. no i samo przeszło. To było od jakiegoś płynu . Balsamuj ręce.

Dostalam masc. Mam skierowanie do dermatolga. Czuje jednak, ze mi to do wizyty przejdzie,ale i tak mi si przyda wizyta bo mam na glowie jakies 2 narosle.

reklama
Alergia kontaktowa masz na coś uczulenie może na hybrydy, lakiery albo lampę uv. Wypryski z tym płynem to osocze i to się nie roznosi tylko przy drapaniu zwiększa obszar.. na te rany psikaj kilka razy dziennie octenisept albo mocz dłonie w roztworze manganianu potasu i duuzo nawilżaj możesz spać w rękawiczkach bawełnianych od rodzinnego może coś dostaniesz mocniejszego a jak nie to dermatolog.

Nie wiem jakich kosmetyków do skóry używasz, ale przetestuj sobie koniecznie kosmetyki na atopowe zapalenie skóry w verdelove.pl Są dedykowane przy takich problemach.

Ostatnia edycja:
Do góry