Similar threads
Podobne tematy
Autor | Tytuł | Forum | Odpowiedzi | Data |
---|---|---|---|---|
M | Użądlenie osy | Potrzebuję porady | 4 |
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzisiaj w ulamku sekundy moje dzieciątko (4lata) zostalo ukaszone przez ose.brrr To pierwsze takie ugryzienie i na tego pecha ze stalo sie to pod okiem wiec po okolo 10 minutach dziecko mialo spuchniete oczko ze na pol na oko widziala. Pobieglysmy do przychodni tam nasza lekarka przepisala Oxycort A, i od razu zrobiono jej zastrzyk w posladek ( uwierzcie ze nie pamietam dokladnie nazwy leku, po takim stersie)-zeby opuchlizna z oczka zeszla. Uwierzycie ze po kilkunastu minutach zaczelo schodzic :-). Co prawda nie bylo zadla i nasza lekarka uspokajala ze ta opuchlizna to normalna reakcja organizmu i ze najgorsze sa UCZULENIA!!!.Dzieki ze moja Magdalenka nie ma tego uczulenia, choc 100% pewnosci tez nie moge miec. Aczkolwiek dzisiaj potraktowalam ja jak alergika. Oczywiscie ze trzeba przykladac lod od razu ale lepiej jest skorzystac z wizyty w pediatry i to on niech oglada i decyduje co dawac na takie ukaszenia. NIE wolno wyciskac jadu ani wyciskac zadla ono samo wyjdzie po jakims czasie. NIE panikowac, reagowac
Moją malą ugryzła osa a one wpuszczają jad, z kolei pszczoły pozostawiają w skórze żądło (które samo wychodzi).
Autor | Tytuł | Forum | Odpowiedzi | Data |
---|---|---|---|---|
M | Użądlenie osy | Potrzebuję porady | 4 |