Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Witajcie!Z tego co wiem, jeśli juz się zdarzy takie nieszczęście, czyli upadek ze schodów, z łóżka czu uderzenie o cokolwiek, to jeśli wyskoczy siniak, guz, itp. to jeśli nie wystąpią jakies inne objawy to jest ok.Gorzej jak po prządnym walnięciu nie ma żadnej oznaki (np. guza), bo to może oznaczać że robi się krwiak wewnętrzny a to już nie jest bezpieczne.Poza tym mój zaprzyjaźniony fizjoterapeuta powiedział mi kiedyś, że aby malutkiemu dziecku zrobić krzywdę, to trzeba by było złapać je za nogi i walić nim w ścianę.Wiem, że to drastyczne, ale on chciał mnie uspokoić, że jak dziecko lekko się uderzy i dwie łezki polecą to nie jest wielka tragedia ;-).Oczywiście, warto pilnować malucha, ale nie do przesady.I jeszcze jedno - jeśli dziecko uderzy się pod żadnym pozorem nie wolno mu mówić: Nie płacz kochanie, przecież to nie boli!!!! Wówczas zaprzeczamy jego własnym emocjom i możemy w ten sposób zaburzyć procesy emocjonalne u dziecka.Można powiedzieć: Kochanie, wiem, że boli, ale na pewno niedługo przestanie, następnym razem musisz bardziej uważać