reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Upadki, siniaki i guzy

U nas Krystianek spadł w sobotę z fotela (stałam obok) :(, nie wiem jak to się stało, wszystko trwało kilka sekund... Teraz na nosku jest mega strupek, a synek wygląda jak Rudolf :) Osobiście muszę oduczyć się reakcji typu branie na rączki, płakanie z małym, bo musi mieć we mnie oparcie, a nie kolejną bekse. :)

reklama
a tak apropo tych guzów i siniaków.:wściekła/y: :wściekła/y: ................to nie wiem czy wiecie dziewczyny ale bardzo dobre są okłady z lisci kapusty:tak: :tak: .....przykładamy maluszkowi w miejsce uderzenia i sladu nie ma po siniaku;-) ............ja zawsze mam w zamrazalniku kilka lisci i gdy patryk sie uderzy zaraz mu kawaleczek takiego liscia przykladam....:-) :-)

no a u nas bylo kilka dni spokoju i ....dzis nastepny guz ......Patryk tak strasznie plakal ze nawet przystawiony do piersi ...co jakis czas sobie pochlipywał.....biedactwo ....a teraz sobie spi smacznie z kawalkami lisci kapusty na czole:):):)

a tak apropo tych guzów i siniaków.:wściekła/y: :wściekła/y: ................to nie wiem czy wiecie dziewczyny ale bardzo dobre są okłady z lisci kapusty:tak: :tak: .....przykładamy maluszkowi w miejsce uderzenia i sladu nie ma po siniaku;-) ............ja zawsze mam w zamrazalniku kilka lisci i gdy patryk sie uderzy zaraz mu kawaleczek takiego liscia przykladam....:-) :-)

chyba wszystko co zimne pomaga...
moja mama przykładała nam cokolwiek z lodówki, raz nawet kawałek schabu z zamrażarki wylądował u brata na czole :-)

O, u nas też już było kilka stłuczek. Jaś zrobił się tak ruchliwy, że nie jestem w stanie uchronić go przed małymi kraksami. Ale wydaje mi się, że też nie miałoby sensu wszystkiego dziecku zabraniać, bo się uderzy. W końcu człowiek uczy się przez doświadczanie. Najbardziej oczywiście boję się zawsze o główkę, ale i tak już parę razy przywalił nią o podłogę albo jakiś mebel. No cóż, niełatwe jest życie małego odkrywcy...

Szok, jak ja to wszystko czytam to mi wlosy deba staja. Juz sie troche uspokoilam, bo myslalam, ze to tylko nam sie przytrafia, myslalam, ze jestem zla mama, ktora nie jest w stanie Malucha przed krzywda uchronic. A kapuste tez mam wlodowce...:-) Dzieki wam za te listy, podtrzymuja mnie na duchu!!!

U nas upadkow tez sporo-ale Maly nawet jak sie uderzy wedlug mnie tak pozadnie to nie placze. Za to dzisiaj przytrzasnal sobie palec drzwiczkami od szafki-oj to byl ryk ! Nie wiem jak reagowac czasami-czy po prostu stwierdzic ze nic sie nie stalo czy rozpaczac z Jasiem-najczesciej konczy sie na tuleniu i zalowaniu biednego malego odkrywcy.:-)

U nas upadkow tez sporo-ale Maly nawet jak sie uderzy wedlug mnie tak pozadnie to nie placze. Za to dzisiaj przytrzasnal sobie palec drzwiczkami od szafki-oj to byl ryk ! Nie wiem jak reagowac czasami-czy po prostu stwierdzic ze nic sie nie stalo czy rozpaczac z Jasiem-najczesciej konczy sie na tuleniu i zalowaniu biednego malego odkrywcy.:-)
felqua u nas tak samo:-) :-) ;-) ;-)

reklama
ja na siniaki uzywam niezastapionego arkalenu - juz po kilku godzinach siniaka niet...

a na zarysowania i inne rany naskórka - vita merfem - niesamowicie przyspiesza gojenie

nic zimnego nie da rady dla moich łobuzów no nie usiadza w miejscu a cieżk oim przykleic, a jak juz bym przytwierdziłą to szybko by się pozbyli ciezaru :)

Do góry