• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Uporczywy łupiez....

reklama
Macie rację, łupież na ramionach nie wygląda estetycznie...
Jakiś czas temu miałam podobny kłopot, farmaceutka poleciła mi właśnie Selsun Blue:-) Po kilku myciach nie został nawet ślad po łupieżu:tak: A co ważniejsze - łupież nie wrócił:-)
Gorąco polecam każdemu.

Na łupież bardzo dobry jest szampon Nizoral. Do kupienia w każdej aptece. Jego cena jest dość wysoka, ale rezultaty są też zadowalające. Można też kupić Nizoral w saszetkach jednorazowych na wypróbowanie. No i wiadomo, że nie z pierwszym myciem pozbędziemy się łupieżu, ale przy systematycznym stosowaniu tego środka.

Pirolam, dziewczyny mi tu na forum polecily, stosuje i pierwszy raz mam spokoj z lupiezem. Jeszcze mozna plukac glowe woda z cytryna albo mocna czarna herbata, ale nie probowalam.

Zmiana szamponu na pewno pomaga. Ja się zastanawiałam w czym problem, stosowałam jakieś odżywki i suplementy. W końcu zmieniłam markę, aktualnie na Garniera Szampon przeciwłupieżowy 2 w 1 i okazało się , że w tym tkwił problem. Nie wiem dlaczego wcześniej stosowany szampon , który dobrze działał nagle zaczął powodować powstawanie łupieżu

Oj kochana Ty tak na serio? Naprawde wierzysz,że taki drogeryjny produkt jest w stanie usunąc łupież? Niestety ale nie ma takiej opcji. Tego typu kosmetyki nie maja takiego działania jakiego oczekujesz i ich działanie jest naprawdę słabe. Sama sie o tym przekonałam ponieważ mam spory łupież. I nie pomogły :p
Za to polecam Ci serię insight Jest trudniej dostępna poniewaz kupisz jedynie w specjalistycznych sklepach z kosmetykami do włosów, ale moim zdaniem działanie ma o wiele lepsze. I sama pozbyłam się uporczywego lupieżu, który mnie męczył od lat....
Link do: Insight Anti Dandruff - kuracja przeciwłupieżowa - organicznewlosy.pl

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się pozbyłam całkowicie łupieżu stosując do mycia szampon pirolam. Naprawdę szybko zadziałał, bo już po pierwszych kilky myciach łupieżu było o wiele mniej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry