• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Urlop wychowawczy

aga_karmel

Zaciekawiona BB
Witam! Chciałabym się dowiedzieć jak długo muszę pracować aby otrzymać urlop wychowawczy? Ale zacznę od początku.....
Od września 2011 przebywałam na urlopie wychowawczym. Właśnie otrzymałam rozwiązanie umowy w związku z upadłością firmy. Dziecko ma 2 lata i 7 mies., ma orzeczenie o niepełnosprawności. Jak długo musiałabym pracować w nowej firmie aby iść z powrotem na urlop wychowawczy ? Czy musiałabym wtedy podjąć pracę na pełen etat czy wystarczyłaby 1/4etatu? Będę wdzięczna za odpowiedź. Z góry dziękuje i pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Chciałabym się dowiedzieć jak długo muszę pracować aby otrzymać urlop wychowawczy? Ale zacznę od początku.....
Urlp wychowawczy przysługuje osobie rodzicowi, który ma 6 miesięcy stażu pracy (nieniekoniecznie u tego pracodawcy, u którego wykorzystywany jest urlop).
Od września 2011 przebywałam na urlopie wychowawczym. Właśnie otrzymałam rozwiązanie umowy w związku z upadłością firmy. Dziecko ma 2 lata i 7 mies., ma orzeczenie o niepełnosprawności. Jak długo musiałabym pracować w nowej firmie aby iść z powrotem na urlop wychowawczy ?
Nie ma koniecznosci przepracowania jakiegoś okresu.
Czy musiałabym wtedy podjąć pracę na pełen etat czy wystarczyłaby 1/4etatu? Będę wdzięczna za odpowiedź. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Na dowolną część etatu - istotne jest by była Pani pracownikiem (umowa o pracę).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry