reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

reklama
A ja dziś kupiłam na allegro komplet pościeli firmy drewex 3cz.+ 5 gratisów do wyboru, cena do zniesienia i wzór mi przypasował.
Za gratisy wybrałam 4 butelki firmy drewex i taśmę do smoczka. wydaje mi się, że 63zł z przesyłką i takie gratisy to całkiem przyzwoicie.

1352219871.jpgDREWEX - 3-el + extra GRATISY (1343486879) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
a i kupiłam jeszcze pieluszki tetrowe kolorowe, bardzo mi się spodobały wzory i nie mogłam sie powstrzymać, a wiadomo na pewno się przydadzą.
**PIELUCHY, PIELUSZKI TETROWE KOLOROWE** (1333524117) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ewi widzisz co dwie głowy to nie jedna ;) ja to mam jakos dziwnie z tym alegro bo jak tam szperam to nic nie ma a jak wpadne z nienacka to zawsze cos znajde ;)

Ewi, bardzo podobają mi się te polecane komplety. Tylko ja mam kłopot z doborem rozmiaru, bo zamówiłam łóżeczko w trochę nietypowym rozmiarze - 75,5x146 cm i nie wiem, na jakie łóżeczko pościeli do tego szukać :baffled:. Na takie 70x140 cm?

A właśnie!!! Zamówiliśmy łóżeczko i kołyskę!!! Przyspieszyliśmy trochę, bo mebelki babka ściąga z USA i muszą jeszcze dopłynąć, a przed Świętami z przesyłkami różnie bywa.
Łóżeczko nam się spodobało, bo posłuży potem jako coś w rodzaju kanapy do pokoiku Stelli!
graco_lauren_kanapa.jpggraco_lauren.jpgkolyska.jpggraco_lauren_tapczanik.jpg

Bosa chyba musisz szyć na zamówienie albo 10 cm będzie mniejsza pościel. Tylko jak się zacznie szyć to zaraz będzie problem z wypełnieniem... Łóżeczko bardzo fajne:) Fajnie że da się je przerobić na sofkę przynajmniej nie będzie to wydatek tylko na rok czy dwa:)

Bosa zaszaleliście z łożem dla Stellki ;) Piękniuchne :D Kołyska jak marzenie.. Też bym kciała, ale nie mam miejsca tyle w sypialni.. A materac masz w komplecie z tym łóżeczkiem, bo ja bym się bardziej zastanawiała jaki materac dopasować..

Onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa doszło łóżeczko?? Czekam na opinię, bo już mnie paluchy świerzbią, żeby zamówić ;))))

Ewi, to chyba pościel będzie ciut za mała w takim razie. Eeee nic to. Materaca w komplecie nie ma, mogę pewnie domówić u tej sprzedawczyni, ale mamy wujka, który zajmuje się robieniem materacy, to pewnie poproszę jego, żeby zrobił dobry. Tym bardziej, że "dorosłe" łóżka z kompletu mebli, który będziemy kupować koło lutego/marca też ma nietypowy wymiar, więc będzie tak samo wymagało materaca na "za zamówienie". To niech się wujek popisze.
Malina, a z łóżeczkiem właśnie bardzo nam się spodobało, że posłuży dłuższy czas, a nie tylko na chwilkę. Bo taka sofka ozdobiona ładnymi poduszeczkami będzie potem słodko wyglądać, a po dostawieniu stoliczka będzie pewnie miejscem częstych herbatek dla lalek, misiów i koleżanek Stelli :-)
Kołyskę natomiast wzięliśmy, żeby robiła nam za mebel przenośny, bo jest na kółeczkach. Młoda od początku ma w nocy spać u siebie w pokoju, natomiast na dzień taka kołyska-kojec się przyda, będzie jeździć ze mną po mieszkaniu. No i na szczęście cenę miała przyzwoitą, bo coś koło 170 zł, więc do przeżycia.

reklama
No chyba żartujesz Bosa z tą ceną :O To naprawdę Wam się trafiło :) Ja zdecydowałam po prostu kupić zwykłe drewniane, ale solidne łóżeczko, bo jak tylko uznamy, że już czas to Janek dostanie "dorosłe" łóżko w kształcie samochodu, wozu strażackiego czy co go tam będzie interesowało :)
Wyobraziłam sobie te herbatki z lalkami mmmmmmmmmm Mój zbój pewnie będzie w tym czasie ostrzeliwał jakiś pluton misiów albo urządzał wyścigi formuły 1 :D

Do góry