reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

USG- czy widoczny pęcherzyk owulacyjny?

reklama
Moim zdaniem na tym drugim zdjęciu masz jajnik z pęcherzykiem dominującym, który jeszcze nie pękł.
Czyli będąc na USG byłaś jeszcze przed owulacją.

PS. Może się tak zdarzyć, że pęcherzyk nie pęknie i przekształci się w torbiel czynnościową, a to oznacza, że istnieje możliwości nieuwolnienia żeńskiej komórki jajowej.

Moim zdaniem na tym drugim zdjęciu masz jajnik z pęcherzykiem dominującym, który jeszcze nie pękł.
Czyli będąc na USG byłaś jeszcze przed owulacją.

PS. Może się tak zdarzyć, że pęcherzyk nie pęknie i przekształci się w torbiel czynnościową, a to oznacza, że istnieje możliwości nieuwolnienia żeńskiej komórki jajowej.
Bardzo dziękuję. Tak, byłam na USG jeszcze przed owulacją.

A dawno to było? Może warto zrobić kolejne USG, by sprawdzić czy pęcherzyk pękł?
Ogólnie wczytałam się to te wymiary są wymiarami jajnika, niestety nie pęcherzyka. Nie wiem ile ma pecherzyk, ponieważ nie został zmierzony. Nie był to niestety monitoring owulacji, tylko rutynowa wizyta.
Na USG byłam dziś.

Do góry